Στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Ν. Πεντέλης χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών
Κοινωνία

Στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Ν. Πεντέλης χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών

Σε πνεύμα κατάνυξης τελέστηκε η ακολουθία του Νυμφίου την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης χοροστατούντος του αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, παρουσία του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και πλήθος πιστών.

Ο αρχιεπίσκοπος πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγγελο της Ιεράς Αρχεπισκοπής αρχιμ. Συμεών Βολιώτη και τους εφημερίους του Ιερού Ναού, έψαλλε μαζί με τον κόσμο «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται, εν τω μέσω της νυκτός».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Οι άνθρωποι που δεν έχουν μέσα τους την γνώμη για τον Κύριο μας όπως είναι, την μια στιγμή φωνάζουν το “Ωσαννά” και την άλλη “άρον άρον σταύρωσον αυτόν”. Aυτά είναι που μας λείπουν και τα χρειαζόμαστε, ιδιαίτερα σήμερα. Ας σκεφτούμε αυτήν την εβδομάδα, την Μεγάλη Εβδομάδα, με αυτόν τον τρόπο και ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο, γιατί είναι ο λυτρωτής του καθενός από εμάς» – πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο αρχιεπίσκοπος προέτρεψε τους πιστούς, όπως αναφέρεται με την ανακοίνωση, «με τον τρόπο αυτόν να γιορτάσουμε το  Πάσχα. Το Πάσχα που μας περνάει από το σκοτάδι στο φως, από το ψέμα στην αλήθεια».

Στο τέλος, αφού προσκύνησε την εικόνα του Νυμφίου που είχε τοποθετηθεί στο μέσον του ναού, ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «Στη λιτή δεξίωση που οργάνωσε ο προϊστάμενος της ενορίας πατέρας Ιωάννης Σαββάκης, ο αρχιεπίσκοπος συζήτησε με τον δήμαρχο τα θέματα της περιοχής εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος και απεδέχθη πρόσκλησή του για να διανείμει τα δέματα που θα μοιράσει το Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης την Μ. Πέμπτη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet