Στους αγιασμούς για τη νέα σχολική χρονιά ο δήμαρχος
Κοινωνία

Στους αγιασμούς για τη νέα σχολική χρονιά ο δήμαρχος

Στους αγιασμούς και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πεντέλης βρέθηκε ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, τονίζοντας εμφατικά ότι «τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον της κοινωνίας μας». Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

Με λόγια καρδιάς απευθύνθηκε ο δήμαρχος Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης στα παιδιά, στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού που τελέστηκε στα σχολεία του Δήμου Πεντέλης, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο δήμαρχος παραστάθηκε στους αγιασμούς σχολείων και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης, δίνοντας για άλλη μια φορά το μήνυμα ότι «τα παιδιά αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον της κοινωνίας μας» και τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, καλή πρόοδο με υγεία και δύναμη.

Τόνισε ότι ο βασικός στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι: ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑ ΨΥΧΙΚΟ Ή ΣΩΜΑΤΙΚΟ

Ειδικότερα σήμερα που βιώνουμε μια δύσκολη κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα , ο Δήμος βρίσκεται θεσμικά και ουσιαστικά δίπλα στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των μαθητών και των οικογενειών τους.

Σε συνεργασία με τους Δ/ντές των σχολείων, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και τους εκπαιδευτικούς συνεχίζει την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των αναγκών των σχολείων.

Τονίστηκε δε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή των δύο (2) σχολείων και του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ο.Τ. 122, στην περιοχή Καλλιθέας Πεντέλης, δικαιώνοντας έτσι 15ετή αγώνα του δημάρχου και δίνοντας λύση στο πρόβλημα των κτιριακών υποδομών των Δημοτικών Κοινοτήτων Πεντέλης και Ν. Πεντέλης. Τα εγκαίνια του έργου θα γίνουν την Κυριακή 28-9-2014 και ώρα 11.00 π.μ.

Παράλληλα ο Δήμος στηρίζει τις οικογένειες των μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη για τους οικονομικά αδύνατους μαθητές το Σάββατο 9-9-2014 Σεπτεμβρίου και η προσπάθεια θα συνεχιστεί και το Σάββατο 13-9-2014, στις 10.00 π.μ., στις πλατείες και των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Πεντέλης.

Επιπλέον, θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Πρόγραμμα Ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές των σχολείων μας, με εθελοντές καθηγητές.

Η παιδεία αποτελεί υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο και θα το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη για όλους μας, δημιουργική, ανθρώπινη, με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, ώστε τα παιδιά μας να έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet