Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης ομόφωνα η αρμοδιότητα κάθε παρέμβασης στο Πεντελικό Όρος
Κοινωνία

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης ομόφωνα η αρμοδιότητα κάθε παρέμβασης στο Πεντελικό Όρος


Στη συνεδρίαση της 3ης Ιουλίου 2023 του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, έπειτα από αίτημα 16 δημοτικών συμβούλων, το Σώμα αποφάσισε να αναλάβει και να ασκήσει αυτό όλες τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής που αφορούν σε ανάθεση, έγκριση, δράση οποιασδήποτε μορφής, δέσμευση, μελέτη, προμήθεια ή έργο σε σχέση με το Πεντελικό Όρος «και που προβλέπονται από τον νόμο 3852/10, άρθρο 72, παράγραφος 1, εδάφια στ΄, ζ’, η’, ιβ’, ιδ’, ιε΄, (περίπτωση iv), ιη’ και κε΄, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου», όπως αναφέρει η δημοτική παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία.

Στο αιτιολογικό της εισήγησης αναφέρεται ότι «το Πεντελικό είναι μια εξόχως ιστορική περιοχή, που συνδέεται με τα μάρμαρα του Παρθενώνα, γέμει από πλήθος ιστορικών μνημείων πανελληνίου, και όχι μόνον, ενδιαφέροντος, αποτελεί δε και έναν από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει στην Αττική. Λόγω της μεγάλης και ιδιαίτερης σπουδαιότητας της περιοχής, αποτελεί κύρια υποχρέωση των εκπροσώπων του Δήμου να ασχοληθούν με τα ζητήματα αυτά και να μην τα αφήσουν σε μία ολιγομελή επιτροπή, αποστολή της οποίας είναι, κυρίως η ενασχόληση με τα τρέχοντα και ήσσονος σημασίας θέματα του Δήμου».

Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή του συνόλου των μελών της σημερινής αντιπολίτευσης αποτέλεσε «η συστηματική μεθοδολογία που ακολουθείται από τη διοίκηση της κ. Κεχαγιά για παρεμβάσεις στο Πεντελικό Όρος, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου και τη κοινωνίας» αναφέρει η παράταξη του κ. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου.

Στην παρέμβασή του ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε με έμφαση ότι η πολιτική του συνδυασμού του είναι η αποκατάσταση του Πεντελικού Όρους σε περιαστικό δάσος και αναπλάσεις αναψυχής, με ήπιες παρεμβάσεις, που σέβονται και προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον.

«Προφανώς δε ο όλος σχεδιασμός επιβάλλεται να είναι υπό την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ανταποκρίνεται στη βούληση της κοινωνίας και σε καμιά περίπτωση επιλογές μειοψηφικών οργάνων, που δεν εκπροσωπούν τους πολίτες και πιθανόν  βρίσκονται σε συγκεκριμένη αποστολή» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η πλήρης απουσία της μειοψηφικής δημοτικής αρχής, ακόμα δε περισσότερο η θρασύτητα με την οποία η απούσα κ. Κεχαγιά εξέφρασε απορία, μέσω επιστολής της που αναγνώστηκε από την πρόεδρο, για το τι είδους συμφέροντα εξυπηρετούν μεθοδεύσεις όπως οι σημερινές» σημειώνει η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία και προσθέτει:

«Της δηλώνουμε ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται για μεθοδεύσεις, αλλά για ακλόνητη πεποίθηση ότι το ανώτατο όργανο είναι το Δημοτικό Συμβούλιου και η προσήλωσή μας στις αρχές της δημοκρατικής λειτουργίας του, καθώς και ο σεβασμός μας στην άποψη των πολιτών και στον θεσμό της δημόσιας διαβούλευσης. Της επιστρέφουμε δε τα περί συμφερόντων. Μήπως εξ’ ιδίων κρίνει τα αλλότρια;».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet