Συγχαρητήρια και αιτήματα της Ένωσης Γονέων Δήμου Πεντέλης προς τη δημοτική αρχή
Κοινωνία

Συγχαρητήρια και αιτήματα της Ένωσης Γονέων Δήμου Πεντέλης προς τη δημοτική αρχή

Η Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης συγχαίρει τη δημοτική αρχή για την εισήγηση και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση να αυξηθούν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, από έναν σε δύο.

Πλέον οι εκπρόσωποι της Ένωσης είναι η κ. Βέρα Θεοδωρίδου με αναπληρωματικό τον κ. Νίκο Μαδάκη και η κ. Κατερίνα Αρναούτογλου με αναπληρωματικό τον κ. Νίκο Γαλάτη.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ένωση αναμένει να γίνει το ίδιο και για την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Ακόμα την ικανοποίησή τους δηλώνουν οι γονείς για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δωρεάν τροφεία για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, η οποία, όπως επισημαίνουν, αποτελεί αποδοχή αιτήματος της τελευταίας γενικής τους συνέλευσης.

Ακόμη, η Ένωση αναφέρει ότι «φέτος ξεκινάνε επίσης πιλοτικά σε δύο σχολεία του Δήμου μας Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Θα λειτουργήσουν όπως μάθαμε με κουπόνια (voucher) ΕΣΠΑ και θα τα διαχειριστεί ο Δήμος, με πιστοποιημένους εκπαιδευτές και όχι εταιρείες, σύλλογοι, ΜΚΟ κ.λπ.», για να προσθέσει:

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, τόσο το εισοδηματικό όριο θα είναι αρκετά υψηλό, όσο κυρίως η πολιτική βούληση ρητή, ώστε να μην αποκλειστεί κανένα ενδιαφερόμενο παιδί.

»Συζητώντας λοιπόν περί απογευματινής χρήσης των σχολικών χώρων, επαναφέρουμε ένα χρόνιο γονεϊκό αίτημα: Ανοιχτά Σχολεία. Ανοιχτά προαύλια τα απογεύματα για τα παιδιά μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά τελικά πηδάνε το φράχτη και μπαίνουν να παίξουν. Ας είναι τουλάχιστον ανοιχτά και το βράδυ να κλείνουν.

»Το ζήτημα της ευθύνης λύνεται με μια προειδοποιητική πινακίδα, όπως και σε άλλους Δήμους “Η προσέλευση, η παραμονή και η αποχώρηση στο χώρο γίνεται με προσωπική ευθύνη και για ανήλικους με ευθύνη του κηδεμόνα. Το σχολείο και ο δήμος δεν φέρουν καμία ευθύνη”»

Τέλος, η Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης τονίζει:

«Σε έναν Δήμο με ελάχιστους ελεύθερους και κοινόχρηστους χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης, ας επιτρέψουμε, τουλάχιστον στα παιδιά μας, να μη χρειάζεται να πηδάνε μάντρες για να παίξουν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet