Συμπολιτεία: Επικοινωνιακές φιέστες Στεργίου για τις αντικειμενικές αξίες
Κοινωνία

Συμπολιτεία: Επικοινωνιακές φιέστες Στεργίου για τις αντικειμενικές αξίες

“Για επικοινωνιακές φιέστες, χωρίς καμία ουσία” κατηγορεί τη διοίκηση του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την πρόταση που έφερε στο Σώμα η πρώτη αναφορικά με το θέμα μείσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της πόλης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Συμπολιτείας:

Τον περασμένο Μάρτιο ζητήσαμε εγγράφως από τον Δήμο να εξεταστεί με σοβαρότητα το θέμα της μείωσης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στην πόλη μας. Οι αντικειμενικές τιμές είναι σταθερές από το 2007 και είναι ψηλές και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Αυτό επιβαρύνει ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες με φόρους και τέλη, κυρίως στις ακριβότερες περιοχές, όπου έχουν απαξιωθεί σημαντικά οι αξίες των ακινήτων.

Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα:

Να μελετηθεί σε βάθος το θέμα, να συγκεντρωθούν συγκριτικά στοιχεία που θα επιτρέψουν στον Δήμο να τεκμηριώσει με επάρκεια την πρότασή του.

Να αντιμετωπιστεί το θέμα συλλογικά και ενιαία από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε η πρόταση που θα κάνει ο Δήμος να είναι ισχυρότερη και να εκφράζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Η δημοτική αρχή του κ. Στεργίου δε έπραξε ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Ούτε διαπαραταξιακή επιτροπή έκανε, αγνοώντας τις δημοτικές παρατάξεις, ούτε έφερε τεκμηριωμένη πρόταση, παρά μια πρόταση εντελώς έωλη και ατεκμηρίωτη.

Αντιθέτως έπραξε τελικά από που μόνο ξέρει να κάνει. Επικοινωνιακές φιέστες, χωρίς καμία ουσία.

Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση Στεργίου αγνόησε τις απόψεις της, λειτούργησε υπεύθυνα και ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση που κατατέθηκε, κρίνοντας ότι μια ατελής πρόταση, είναι καλύτερη από μια πρόταση που δεν θα είχε την ευρύτερη συναίνεση του Δημοτικό Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet