Συμπολιτεία προς Κουράκη: Επαναλειτουργία 5ου & 6ου Δημ. Μελισσίων
Κοινωνία

Συμπολιτεία προς Κουράκη: Επαναλειτουργία 5ου & 6ου Δημ. Μελισσίων

Η παράταξη Συμπολιτεία απέστειλε επιστολή προς τον νέο αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Αναστάσιο Κουράκη, με την οποία τον ενημερώνει για την κατάργηση του 5ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η κίνηση αυτή, πραγματοποιήθηκε όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης, «στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων της», ενώ παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Συμπολιτεία καταθέτει αίτημα, που εκφράζει γονείς, δασκάλους και μαθητές, να επαναλειτουργήσουν τα δύο αυτά Δημοτικά Σχολεία των Μελισσίων, από την επόμενη σχολική χρονιά».

Η επιστολή της Συμπολιτείας προς τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ: κ. Αναστάσιο Κουράκη, Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας

Θέμα: Ενημέρωση και αίτημα για ανάκληση της απόφασης που καταργεί δύο από τα έξι Δημοτικά Σχολεία των Μελισσίων

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, αλλά και του ενδιαφέροντός μας για την πορεία των θεμάτων του Δήμου μας και των ζητημάτων που απασχολούν τους συμπολίτες μας, επιθυμούμε με την παρούσα επιστολή μας, να σας γνωστοποιήσουμε ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά τον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη των Μελισσίων και να ζητήσουμε τη δική σας βοήθεια για την επίλυσή του.

Πιο συγκεκριμένα, με την υπ.αρ. 72624/Δ4/12-05-2014 ( ΦΕΚ 1329/τΒ΄/26-05-2014) κοινή υπουργική απόφαση με θέμα “Ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων”, καταργήθηκαν δύο από τα έξι δημοτικά σχολεία των Μελισσίων.

Ειδικότερα με την ανωτέρω απόφαση, αποφασίστηκε η κατάργηση των 5ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Μελισσίων του Δήμου Πεντέλης και η συγχώνευσή τους με τα 3ο και 1ο Δημοτικά Σχολεία αντίστοιχα.

Το άμεσο αποτέλεσμα της απόφασης αυτής ήταν η κατάργηση τριών τμημάτων και η δημιουργία μεγάλων και δύσκολων στη διαχείριση σχολικών μονάδων.

Με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία στην πόλη μας, όπου υπάρχει ήδη πρόβλημα υπερπληθυσμού στα σχολεία κυρίως της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω της μεγάλης αύξησης των κατοίκων, της αύξησης των εγγραφών στα δημόσια σχολεία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, καθώς και των ελλείψεων στις κτηριακές υποδομές και της παλαιότητας των σχολικών κτηρίων.

Η κατάργηση των σχολείων απομακρύνει τη δυνατότητα κατασκευής νέων κτηρίων, σε χώρους που έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως σχολικοί, ενώ στα Άνω Μελίσσια σε περιοχή που πρόκειται να ενταθεί στο σχέδιο πόλης και έχει ήδη εγκριθεί η πολεοδομική μελέτη, προβλέπεται επαρκής χώρος, ιδιοκτησίας του Δήμου, για τη δημιουργία του 5ου Δημοτικού Σχολείου των Μελισσίων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης, σε συνεδρίαση που έγινε στις 19-06-2014 κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Γονέων Πεντέλης, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο ζητά την άμεση ανάκληση της απόφασης, αίτημα το οποίο δεν ικανοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι αντίστοιχα αιτήματα άλλων Δήμων έγιναν αποδεκτά με την Υπουργική Απόφαση υπ. αρ. 99765/Δ4/27-06-2014 (ΦΕΚ 1944/τΒ/18-07-2014).

Καθώς έχει ήδη προχωρήσει η τρέχουσα σχολική χρονιά και τα προβλήματα από τις συγχωνεύσεις είναι πια αισθητά, αιτούμεθα από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας την ανάκληση της απόφασης, ώστε κατά το σχολικό έτος 2015-2016 να επαναλειτουργήσουν το 5ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία Μελισσίων».

Στην ανακοίνωση της παράταξης συμπληρώνεται ότι «Η Συμπολιτεία θα συνεχίσει για το θέμα τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της με στόχο την επόμενη σχολική χρονιά 2015 – 2016, να λειτουργήσουν ξανά τα δύο δημοτικά σχολεία των Μελισσίων που έκλεισαν πέρυσι.

»Καλεί τη δημοτική αρχή να εισαγάγει άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης για την επαναλειτουργία των δύο δημοτικών σχολείων των Μελισσίων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet