Συμπολιτεία: Σωστή, αλλά όχι φθηνή η επιλογή του ΝΙΕΘ για τη λαϊκή αγορά της Ν. Πεντέλης
Κοινωνία

Συμπολιτεία: Σωστή, αλλά όχι φθηνή η επιλογή του ΝΙΕΘ για τη λαϊκή αγορά της Ν. Πεντέλης

Σχετικά με την εξέλιξη μίσθωσης του εξωτερικού χώρου του ΝΙΕΘ από τον Δήμο Πεντέλης, όπως αυτή αποτυπώνεται σε απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ, για την οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του Δήμου, η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, Συμπολιτεία, τοποθετείται ως εξής:

Χαιρόμαστε που μετά από 8 χρόνια πλήρους απραξίας, παλινωδιών και άσκοπων προτάσεων εκ μέρους της διοίκησης, σε τοποθεσίες που ήταν αδύνατο να μεταφερθεί η λαϊκή, η δημοτική Αρχή ενστερνίστηκε την πρόταση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, όπως εκφράστηκε στη σχετική Επιτροπή του Δήμου διά στόματος του δημοτικού συμβούλου Κώστα Καλλιανιώτη και εξέτασε τη λύση του ΝΙΕΘ.

Είναι θετική η επίτευξη μίσθωσης του εξωτερικού χώρου. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια ανάλογων προτάσεων των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου Μελισσίων, προς την τότε διοίκηση του ΝΑΤ, για παραχώρηση χρήσης του εξωτερικού χώρου τους θερινούς μήνες προς τον Δήμο, με ανάληψη της ευθύνης από τον Δήμο για φύλαξη του χώρου και καθαρισμό του για τις ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου.

Πιστεύουμε ότι η συμφωνία μίσθωσης του χώρου για 11.000,00 ευρώ  τον χρόνο, αποκλειστικά και μόνο για τη χρήση της λαϊκής, δεν είναι μια φθηνή λύση για τον Δήμο μας. Ο Δήμος μελλοντικά πρέπει να επιδιώξει μια καλύτερη συμφωνία.

Η συμφωνία της διοίκησης του ΕΦΚΑ για μίσθωση είναι ενδεικτική της αλλαγής της φιλοσοφίας του νέου φορέα που πλέον είναι ιδιοκτήτης του ΝΙΕΘ. Ο νέος ΕΦΚΑ, είναι σαφώς πιο ευέλικτος από το πρώην αρτηριοσκληρωτικό ΝΑΤ, που ουσιαστικά αρνείτο δογματικά κάθε συνεργασία με τις πρώην διοικήσεις του τότε Δήμου Μελισσίων.

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος πρέπει να εκμεταλλευτεί τη θετική συγκυρία που φαίνεται να υπάρχει από την αλλαγή στάσης τους φορέα που έχει στην ιδιοκτησία του το ΝΙΕΘ και να διαμορφώσει καλύτερες προτάσεις για το μέλλον του χώρου, τόσο στο επίπεδο χρήσης του εξωτερικού χώρου, ώστε να γίνει προσβάσιμος από τους πολίτες, όσο φυσικά και στη μελλοντική του φυσιογνωμία.

Πλέον είναι ευθύνη της δημοτικής Αρχής η υλοποίηση της συμφωνίας και η διαδικαστική μεταφορά της λαϊκής στον χώρο και μάλιστα το συντομότερο δυνατό, ώστε να λάβει τέλος η ταλαιπωρία που υφίστατο η Νέα Πεντέλη.

Δηλώνουμε το προφανές, ότι όπου  χρειαστεί θα είμαστε στο πλευρό του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, καλούμε για μια ακόμα φορά τον κ. Στεργίου να προχωρήσει στη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής με τη συμμετοχή στελεχών όλων των δημοτικών παρατάξεων, που θα μελετήσει και θα δρομολογήσει την πολιτική του Δήμου για όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν δασικές εκτάσεις. Η προστασία του Δάσους Παπαδημητρίου, του Δάσους των Εξοχών χωροφυλακής, η προστασία, ανάδειξη, και αξιοποίηση του ΝΙΕΘ κ.ά., είναι θέματα που λύνονται ενωτικά και διαπαραταξικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet