Συνάντηση Λ. Κοντουλάκου με την Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Συνάντηση Λ. Κοντουλάκου με την Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης

Συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 ο υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης Λευτέρης Κοντουλάκος με την Ένωση Γονέων του Δήμου.

Ο κ. Κοντουλάκος άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις παρατηρήσεις της Ένωσης, επισήμανε ότι στοχεύει σε μια στενή συνεργασία με το σύνολο της σχολικής κοινότητας και αναφέρθηκε στον ρόλο του Δήμου στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στα μέλη της Ένωσης η πρότασή του για την προώθηση της βιωματικής εκπαίδευσης στα σχολεία του Δήμου, με την εφαρμογή δημοτικών προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των μαθητών σε θέματα ανακύκλωσης, εθελοντισμού και πολιτικής προστασίας. Επίσης, πρότεινε την υλοποίηση του προγράμματος «Ανοιχτό Σχολείο». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα ξεκινήσει ο Δήμος Πεντέλης για τη δωρεάν δημιουργική απασχόληση των μαθητών μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου.

Ο κ. Κοντουλάκος αναφέρθηκε ακόμα στη στενή σχέση που φιλοδοξεί να χτίσει με τους νέους, και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ανοίξει έναν συνεχή και αμφίδρομο διάλογο με τους μαθητές και τους εκπροσώπους τους (δεκαπενταμελή συμβούλια), στο πλαίσιο μιας τακτικής μηνιαίας συνάντησης δημάρχου και μαθητών.

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Πεντέλης Λευτέρης Κοντουλάκος προανήγγειλε την πραγματοποίηση ιδιαίτερης θεματικής εκδήλωσης για τα θέματα παιδείας, στην οποία θα παρουσιάσει αναλυτικά την πρόταση του συνδυασμού Μπροστά Μαζί με στόχο τον μετασχηματισμό της πόλης των Μελισσίων, της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης σε μία σύγχρονη πόλη μάθησης κατά το ευρωπαϊκό μοντέλο «Learning City».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet