Συνεχίζεται το πρόγραμμα διανομής οικιακών καφέ κάδων στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Συνεχίζεται το πρόγραμμα διανομής οικιακών καφέ κάδων στον Δήμο Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμα ξεχωριστής διαλογής απορριμμάτων, ολοκληρώνοντας στο τέλος Μαΐου την διανομή των οικιακών καφέ κάδων στην περιοχή Αγίας Μαρίνας και στο μεγαλύτερο μέρος των κεντρικών Μελισσίων.

Το κάθε νοικοκυριό προμηθεύτηκε έναν μικρό κάδο 10L για την κουζίνα, μαζί με βιοδιασπώμενες σακούλες για τη συλλογή μόνο των υπολειμμάτων τροφών όπως φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια, ζυμαρικά κ.λπ., καθώς και ένα φυλλάδιο οδηγιών για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων.

Την ευθύνη και επίβλεψη της διανομής από πλευράς Δήμου Πεντέλης είχε η τοπική σύμβουλος Μελισσίων Ελένη Σκιαδά.

Έως σήμερα έχουν τοποθετηθεί καφέ κάδοι βιοαποβλήτων στην περιοχή Αγίας Μαρίνας, στο Πανόραμα Μελισσίων, στην περιοχή Σισμανογλείου, Δυτικά Μελίσσια, Νέα Πεντέλη σε κεντρικούς δρόμους και Καλλιθέα Πεντέλης.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση κάδων στα Μελίσσια (από την πλατεία του Αγίου Γεωργίου και πάνω) και θα ακολουθήσει η ολοκλήρωση της διανομής οικιακών κάδων, καθώς και η εγκατάσταση καφέ κάδων βιοαποβλήτων στις γειτονιές στην Πεντέλη και Νέα Πεντέλη.

Η αποκομιδή του περιεχομένου των καφέ κάδων της κάθε γειτονιάς πλέον γίνεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στα Μελίσσια, κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο στη Νέα Πεντέλη και την Πεντέλη, ενώ στα κεντρικά σημεία (όπου υπάρχουν καταστήματα) καθημερινά.

Στους καφέ κάδους  πετάμε:

  • Δημητριακά, ρύζι, άλευρα, υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών, υπολείμματα από φίλτρα καφέ και φακελάκι τσάι, λαχανικά, φρούτα, φλούδες, γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς, τσόφλι αυγού.
  • Mικρές ποσότητες υπολειμμάτων κήπου (γκαζόν, φύλλα, μικρά κλαδιά κ.λπ.).

ΔΕΝ πετάμε:

  • Οικοδομικά υλικά, ξύλινα αντικείμενα, ηλεκτρικές συσκευές, πάνες, μπαταρίες, τροφές και περιττώματα κατοικίδιων, λάδια, μαργαρίνες, βούτυρο, λίπη, αποτσίγαρα.
  • Πλαστικό, γυαλί, χάρτινες συσκευασίες, μέταλλο – τα πετάμε στους μπλε κάδους.

Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος μας βρίσκεται πλέον στη νέα εποχή στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων.  Στόχος μας είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας και η προστασία του περιβάλλοντος. Έχουμε ήδη μειώσει σημαντικά τα απορρίμματα μας που οδηγούνται σε ταφή.

Η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από όλους τους πολίτες, από όλους εμάς. Ευχαριστώ τους δημότες που ανταποκρίνονται  με επιτυχία στο κάλεσμά μας και  συνδράμουν στην προσπάθεια του δήμου μας για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet