Συντονισμός εργασιών από την Πολιτική Προστασία Πεντέλης κατά του χιονιά
Κοινωνία

Συντονισμός εργασιών από την Πολιτική Προστασία Πεντέλης κατά του χιονιά

Συνήλθε την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης με αντικείμενο τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων προβλεπόμενων χιονοπτώσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΤΟ και δήμαρχος Πεντέλης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση, ευχαρίστησε τους παρισταμένους για τη συνδρομή τους στις προηγούμενες χιονοπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν, όπως σημείωσε, θετικά και τους ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο από την ΕΜΥ για την πρόβλεψη του καιρού πιθανολογείται χιονόπτωση και ισχυρός παγετός στα όρια του Δήμου κατά τις προσεχείς ημέρες.

Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, δόθηκαν οδηγίες προς τους τοπικούς αντιδημάρχους για τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο δήμαρχος επέστησε την προσοχή για την επαρκή στελέχωση των μηχανημάτων από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου και ζήτησε τη συνεργασία από τους παριστάμενους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τη συμμετοχή τους στο κλείσιμο των περιμετρικών δρόμων σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης. Επισημαίνοντας ότι για την επιτυχία του στόχου της αντιμετώπισης της χιονόπτωσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άρτια λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων, ζήτησε τη συνεχή επαφή όλων των εμπλεκομένων με το Κέντρο Επιχειρήσεων.

«Δεν εφησυχάζουμε, είμαστε έτοιμοι και σε διαρκή – ανοικτή επικοινωνία με όλους τους φορείς ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις από τον ερχομό του ψυχρού κύματος, ιδιαίτερα στα Βόρεια Προάστια» επισήμανε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος παρέστη στη συνεδρίαση.

«Πρόκειται για το 2ο ημίχρονο ενός αγώνα τον οποίο πρέπει με τη συνδρομή όλων να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς, όπως κατά γενική ομολογία πράξαμε και κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος  κακοκαιρίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα γνωστοποίησε ότι σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστο Καπάνταη, θα διατεθούν, από το Κέντρο Διαχείρισης Βοήθειας για τους πρόσφυγες, είδη ατομικού εξοπλισμού στους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της Πεντέλης. Τέλος, ο κ. Καραμέρος υπογράμμισε ότι την προσεχή Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 και σε συνάρτηση με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου θα κριθεί, μετά από συνεννόηση με τους δημάρχους, εάν θα υπάρξει ανάγκη τροποποίησης του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων και σε ποιες περιοχές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, ο τοπικός αντιδήμαρχος Μελισσίων, Ηλίας Τσουχνικάς, ο τοπικός αντιδήμαρχος Πεντέλης, Μιχαήλ Κολιός, ο τοπικός αντιδήμαρχος Νέας Πεντέλης, Γιώργος Μουαμελετζής, ο πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Πεντέλης, Ιωάννης Ζούνης, ο αναπληρωτής διοικητής Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», Ιωάννης Μιχαλακούκος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Ευάγγελος Τριγώνης, από την Τροχαία Κηφισιάς ο κ. Απόστολος Μπαντής, από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής ο διοικητής Ανάργυρος Μπακαλώνης, από τον 9ο Π.Σ. Αθηνών ο επιπυραγός Νικόλαος Κούρος, από τον 12ο Π.Σ. Αθηνών  ο υποδιοικητής Ιωάννης Ζαμάνης, η διοικητής Α.Τ. Μελισσίων, Αικατερίνη Δούκα, ο διοικητής Α.Τ. Πεντέλης, Δημοσθένης Πλεξουσάκης, από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ο κ. Νίκος Λιάκος, από τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης η κα Κέλλυ Διακομανώλη, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του  Δήμου Πεντέλης, Ιωάννης Ξανθάκος, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης, Αναστάσιος Χριστίδης και υπάλληλοι του Δήμου.

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet