Συντονισμός Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης ενόψει παγετού
Κοινωνία

Συντονισμός Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης ενόψει παγετού

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου- Καψάλη, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, με αντικείμενο τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων.

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης

Ο πρόεδρος του ΣΤΟ και δήμαρχος Πεντέλης ανοίγοντας τη συνεδρίαση ευχαρίστησε τους παριστάμενους για τη συνδρομή τους στις προηγούμενες χιονοπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν, όπως τόνισε, θετικά. Παράλληλα, τους ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από την ΕΜΥ για την πρόβλεψη του καιρού, πιθανολογείται χιονόπτωση και ισχυρός παγετός στα όρια του Δήμου για σήμερα και αύριο.

Με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, δόθηκαν οδηγίες προς τους τοπικούς αντιδημάρχους για τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο δήμαρχος επέστησε την προσοχή για την επαρκή στελέχωση των μηχανημάτων από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου και ζήτησε τη συνεργασία από τους παριστάμενους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τη συμμετοχή τους στο κλείσιμο των περιμετρικών δρόμων σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη για πλήρη λειτουργικότητα των μηχανημάτων και οχημάτων, καθώς και την ανάγκη συνεννόησης με τους ιδιοκτήτες (ιδιώτες) ερπυστριοφόρων οχημάτων ώστε να είναι σε ετοιμότητα διάθεσής τους όταν αυτό απαιτηθεί.

Ο δήμαρχος ανέλυσε και τις δύο φάσεις αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων, ανάλογα με τον όγκο τους, με τροχοφόρα ή με τροχοφόρα και ερπυστριοφόρα μέσα αντίστοιχα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής οι κ.κ. Ασπασία Καραμάνου και Σπυρίδων Μακρής, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων, Ηλίας Τσουχνικάς, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης, Μιχαήλ Κολιός, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης Γιώργος Μουαμελετζής, ο πρόεδρος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, Μανώλης Μιχελακάκης, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», Ιωάννης Μιχαλακούκος, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Αναρρωτηρίου ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, Σπύρος Νικολάου, από την Τροχαία Κηφισιάς οι κ.κ. Κωνσταντίνος Μουτάφης και Θεόδωρος Κατσάπης, από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής ο διοικητής, Ανάργυρος Μπακαλώνης, από τον 9ο Π.Σ. Αθηνών ο επιπυραγός Νικόλαος Κούρος, από τον 12ο Π.Σ. Αθηνών  ο υποδιοικητής, Ιωάννης Ζαμάνης, η διοικητής Α.Τ. Μελισσίων, Αικατερίνη Δούκα, ο διοικητής Α.Τ. Πεντέλης, Δημοσθένης Πλεξουσάκης, ο διοικητής Τ.Α. Πεντέλης, Γεώργιος Τζατζάκης, από τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης η κα Κέλλυ Διακομανώλη, από τον ΣΠΑΠ ο κ. Σπύρος Δημητρίου, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης, Αναστάσιος Χριστίδης, και υπάλληλοι του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet