ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πεντέλης: Η υποβάθμιση του Παίδων Πεντέλης εξυπηρετεί τα συμφέροντα των α(χ)ρίστων
Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πεντέλης: Η υποβάθμιση του Παίδων Πεντέλης εξυπηρετεί τα συμφέροντα των α(χ)ρίστων

Την αντίδραση και της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε η είδηση μετατροπής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών. Μάλιστα, το Νοσοκομείο επισκέφθηκαν βουλευτές του κόμματος, όπως ενημερώνει η Συντονιστική Επιτροπή της τοπικής οργάνωσης μελών.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές Χρήστος Σπίρτζης και Κώστας Ζαχαριάδης και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Αρβανίτης, αντιδρώντας άμεσα στην απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει το μοναδικό νοσοκομείο Παίδων στη Βορειοανατολική Αττική αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο, επισκέφθηκαν το πρωί του Σαββάτου 8 Ιανουαρίου το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μαζί με τον συντονιστή της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πεντέλης, μέλη του Συντονιστικού και της Οργάνωσης, καθώς και μέλη της ΝΕΒΑ, για να ενημερωθούν από τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ιδρύματος.

«Εν μέσω σαρωτικού κύματος πανδημίας, με τις προβλέψεις των ειδικών να κάνουν λόγο για 80.000 κρούσματα ημερησίως, με τα σχολεία να ανοίγουν τη Δευτέρα 10.1.2022, όπως ακριβώς έκλεισαν, με πολυπληθή τμήματα και ανεπαρκή μέτρα προστασίας, με τους γονείς να κάνουν “κυνήγι του θησαυρού” για να προμηθευτούν τα απαραίτητα self-test, η πιο ανίκανη κι επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μας από τη μεταπολίτευση καταργεί, επί της ουσίας, τη λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης!» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πεντέλης.

Όπως αναφέρει η ίδια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε σαφές ότι «η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί το τελευταίο λιθαράκι μιας μακράς προσπάθειας υποβάθμισης ενός Νοσοκομείου που εξυπηρετεί περίπου 10.000 παιδιά τον μήνα, καλύπτοντας ανάγκες νοσηλείας από ολόκληρη τη χώρα».

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η “Μαξίμου Α.Ε.”, δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που τη στηρίζουν» τονίζουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και προσθέτουν: «Καταργεί μια δημόσια δομή υγείας με το πρόσχημα του εμβολιασμού, που ήδη διενεργείται στο Παίδων Πεντέλης και στρέφει τους γονείς στα ιδιωτικά θεραπευτήρια Παίδων, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι αντιμετωπίζει τη δημόσια υγεία ως εμπόρευμα. Αντιμετωπίζει τα παιδιά μας ως πειραματόζωα και ως πελάτες.

Είναι ανάλγητοι, άσχετοι κι επικίνδυνοι. Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις δημόσιες δομές υγείας. Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών μας. Θα κρατήσουμε την ελπίδα της κοινωνίας ζωντανή. Γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet