Σχέδιο αξιοποίησης της πτέρυγας Μπόμπολα, στα Μελίσσια, για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης
Κοινωνία

Σχέδιο αξιοποίησης της πτέρυγας Μπόμπολα, στα Μελίσσια, για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης

Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης προωθεί, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας την αξιοποίηση χώρων του Νοσοκομείου Μπόμπολα, που δεν χρησιμοποιούνται, για τις ανάγκες της προσχολικής εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, η δήμαρχος, Δήμητρα Κεχαγιά, την περασμένη εβδομάδα είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με την υπουργό Νίκη Κεραμέως, στην οποία και έθεσε ως μια πιθανή καλή λύση την παραχώρηση στον Δήμο των χώρων της πτέρυγας Μπόμπολα στα Μελίσσια, που δεν χρησιμοποιούνται, για την κάλυψη των αναγκών της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Μάλιστα, όπως ενημερώνει η δήμαρχος, ζήτησε από την υπουργό να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.

«Χαίρομαι για την άμεση, θετική αντίδραση της κ. Κεραμέως. Σε συνεργασία μαζί της, βρίσκομαι ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, ώστε αυτό το σχέδιο να μπορέσει να υλοποιηθεί» τονίζει η κ. Κεχαγιά.

Όπως σημειώνει η ίδια, για τη δημοτική αρχή αποτελεί μια ικανοποιητική λύση, καθώς ο εν λόγω χώρος είναι ένας ιδανικός για φιλοξενία δομών προσχολικής εκπαίδευσης, «ένα όμορφο εκπαιδευτικό και φυσικό περιβάλλον. Ένας χώρος που σήμερα δεν χρησιμοποιείται. Ένας χώρος που θα αποκτήσει έτσι ουσιαστική κοινωνική χρησιμότητα».

Για την υλοποίηση του εγχειρήματος, η δήμαρχος έχει δώσει ήδη σχετικές οδηγίες σε συνεργάτες της ώστε, εντός της προσεχούς εβδομάδος, να έχουν συγκεκριμένο σχέδιο κάλυψης των αναγκών για την προσχολική εκπαίδευση, που θα παραδοθεί στο υπουργείο Παιδείας.

«Το εγχείρημα φυσικά έχει δυσκολίες, αλλά με μεθοδικότητα και πίστη στην ορθότητά του, ελπίζω να τα καταφέρουμε» προσθέτει η κ. Κεχαγιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet