Τα 76 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ τίμησε το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μελίσσιων
Κοινωνία

Τα 76 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ τίμησε το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μελίσσιων

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 76 χρόνια της ΕΠΟΝ και κοπή της πίτας του για το 2019 πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019 το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μελίσσιων.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του παραρτήματος, Ευαγγελία Κρασσά, η οποία αναφέρθηκε  στη δράση της ΕΠΟΝ, τους  αγώνες της, το αίμα που έχυσαν οι νεολαίοι ήρωές της, τα οποία έχουν γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στις σελίδες της Ιστορίας. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η ιστορία της ΕΠΟΝ, είναι γεμάτη χρυσές σελίδες, αγώνων και θυσιών. Ιστορία που, παρά τις διώξεις, παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε, από την ντόπια και ξένη αντίδραση, δεν μπόρεσαν να την εκτοπίσουν από τη συλλογική συνείδηση της νέας γενιάς, στο διάβα των χρόνων. Οι μάχες αυτές ήταν κυρίως για το κέρδισμα της νεολαίας και τη συστράτευσή της στις αγωνιστικές αξίες ζωής, που αντηχούν μέχρι και σήμερα. Οι αγώνες της ΕΠΟΝ, τα ιδανικά της και οι θυσίες της, μεταλαμπαδεύτηκαν γενιά με γενιά μέχρι και το σήμερα».

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην κ. Ηρώ Κωνσταντινέα, η οποία μίλησε εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης Μελισσίων – Πεντέλης του ΚΚΕ. Στην ομιλία της τόνισε ότι: «Επιδιώκουμε να θέσουμε στο επίκεντρο της συζήτησης, πλατιά με τους εργαζόμενους την ανάγκη ενίσχυσης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές του Μάη αλλά και τις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν». Όπως σημείωσε, η συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να στείλει μήνυμα αγώνα και αισιοδοξίας. «Να ανοίξει τον δρόμο και σε άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες, σε ανθρώπους που προβληματίζονται και δεν θέλουν να στέκονται παθητικοί θεατές, αλλά αποτραβήχτηκαν τα τελευταία χρόνια, απογοητευμένοι κάτω από το βάρος των εξελίξεων. Να στείλει το μήνυμα ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, ο δρόμος της συστράτευσης, της επαναστράτευσης στον αγώνα, στο πλάι του ΚΚΕ» τόνισε.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μελίσσιων, Κώστας Γκιζιάκης, ο οποίος παρουσίασε τη δράση της ΕΠΟΝ και ακολούθησε προβολή βίντεο.

Η εκδήλωση έκλεισε με ποιήματα που απήγγειλαν νεολαίοι και με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet