Τελετή αποφοίτησης μαθητών της Γ΄ τάξης Λυκείου Ν. Πεντέλης
Κοινωνία

Τελετή αποφοίτησης μαθητών της Γ΄ τάξης Λυκείου Ν. Πεντέλης

Τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ τάξης του Λυκείου Νέας Πεντέλης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Ιουνίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου.

Στην τελετή παρέστη ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο οποίος στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε:

Ο δήμαρχος Πεντέλης στην τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄ τάξης του Λυκείου Νέας Πεντέλης

«Κύριε διευθυντά, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, εκλεκτοί γονείς, αγαπητά παιδιά.

»Πραγματικά το να σημαίνεται αυτή η αφετηρία ζωής είναι θετικό με την έννοια ότι όλοι εμείς και κυρίως τα παιδιά, θα πρέπει στην αφετηρία να κάνουμε μερικά πράγματα. Όσοι έχουμε κάτσει σε αφετηρία για να αγωνιστούμε ξέρουμε ότι η αφετηρία διακατέχεται από δύο βασικές έννοιες. Η πρώτη βασική έννοια είναι η ελπίδα για τη νίκη και η δεύτερη βασική έννοια είναι ο συναγερμός δυνάμεων.

»Αγαπητοί μου, θέλω να σας πω ότι ως αθλητής του μοντέρνου πεντάθλου για πολλά χρόνια και προπονητής της Εθνικής Ομάδας διαπίστωσα ότι δεν επιτρέπανε στα άλογα και στους καβαλάρηδες να δουν από πριν τη διαδρομή που θα διανύσουν, γιατί ήταν περισσότερο δύσκολη αν δεν την είχαν δει. Έτσι λοιπόν ξεκίναγα μια διαδρομή, η οποία ήταν άγνωστη με πολλές εκπλήξεις δυσκολιών. Η ζωή μας είναι η διαδρομή των μεγάλων εκπλήξεων, είναι η διαδρομή που ο κάθε ένας θα βρει στιγμές ευτυχίας, νίκης και ήττας, δοκιμασίας του εαυτού του, της ζωής του και των πάντων, τα οποία αυτή την ώρα εγώ τα βλέπω προς τα πίσω και εσείς τα έχετε μπροστά σας. Κανένας δεν έμαθε από την πείρα των άλλων, δυστυχώς.

»Σ΄ αυτή λοιπόν τη διαδρομή όταν σας ανοίγουν χαραμάδα θα πρέπει να μάθετε να παίρνετε την πόρτα και να μπαίνετε μέσα.

»Οι αρχηγοί, οι δάσκαλοι και η επικοινωνία είναι πράγματα που τα έχεις από το Θεό ή δεν τα έχεις. Φροντίστε αγαπητά μου παιδιά  να ανέβετε όσο μπορείτε πιο ψηλά έχοντας πετάξει όσο μπορείτε λιγότερα από τα ιδανικά σας, γιατί το σύστημα μέσα που μπαίνετε σήμερα, είναι ένα σύστημα που δυστυχώς θα σας αναγκάσει να το κερδίσετε μέσα από αυτό με τους κανόνες του.

»Σ΄αυτή τη διαδρομή να έχετε υπόψη σας, ότι ο πιο ωραίος θα είναι αυτός που θα τη βαδίσει κοιτώντας στον καθρέφτη κάθε βράδυ λέγοντας “ναι, δεν μολύνθηκα” είναι πολύ δύσκολο, γιατί γύρω σας όλη η διαδικασία είναι μια διαδικασία της διαπλοκής, του συμφέροντος και της ιδιοτέλειας, πολύ λίγο της αξιοκρατίας, της γνώσης και του επαγγελματισμού. Μην ξεχνάτε ότι ο μεγάλος αντίπαλός σας είναι ο ίδιος σας ο εαυτός.

»Εμείς τη δεκαετία του ΄60 που πηγαίναμε με τα πόδια στο Χαλάνδρι, γιατί δεν υπήρχε Γυμνάσιο ούτε στην Πεντέλη ούτε στη Νέα Πεντέλη, ούτε στα Βριλήσσια, αλλά στην Τούμπα Χαλανδρίου. Πηγαίναμε στο Γυμνάσιο για πολλούς λόγους. Για μένα ο κυριότερος ήταν το κίτρινο τυρί που μας μοίραζαν στο σχολείο. Ευτυχώς οι οικογένειές σας, σας έφτασαν εδώ έχοντας εξασφαλίσει για σας το κίτρινο τυρί.

»Να είστε γεροί».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, Λευτέρης Κιτσούλης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, Μανώλης Μιχελακάκης, και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet