Τηλεδιάσκεψη δημάρχου και επικεφαλής παρατάξεων του Δήμου Πεντέλης για τον «Covid-19»
Κοινωνία

Τηλεδιάσκεψη δημάρχου και επικεφαλής παρατάξεων του Δήμου Πεντέλης για τον «Covid-19»

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, απεδέχθη αμέσως την πρόσκληση επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τα θέματα του κορωνοϊού.

Η συνεδρίαση ζητήθηκε για αύριο 31/3, αλλά λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος και της ανάγκης συνεργασίας των δημοτικών παρατάξεων για το θέμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα κατόπιν σχετικής πρότασης της δημάρχου.

Η σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, διεξήχθη σε κλίμα καλής συνεργασίας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και συμφωνήθηκε, μετά από πρόταση της κ. Κεχαγιά, να καθιερωθεί να συνέρχεται η σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων σε τακτική βάση και ειδικότερα κάθε Δευτέρα και μέχρι τη λήξη της υγειονομικής κρίσης, και να επαναλαμβάνεται, πλέον της μιας φοράς την εβδομάδα, μόνο εάν αυτό απαιτηθεί.

Η δήμαρχος ζήτησε, επίσης, από τους επικεφαλής τη συνδρομή τους για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση συμπολιτών στη δεύτερη αιμοδοσία του Δήμου, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου.

Ζήτησε, τέλος, τη βοήθεια των παρατάξεων για τη διεύρυνση και ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων με περαιτέρω εθελοντές συμπολίτες που μπορούν να προσφέρουν στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος τόσο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, όσο και για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, μέσα από δομές, όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» ή σε όποια άλλη δράση του Δήμου χρειαστεί.

Στη συνέχεια η δήμαρχος απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν από τους επικεφαλής αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που τηρεί ο Δήμος στην καθημερινή λειτουργία του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων. Από πλευράς δημοτικής αρχής συμμετείχαν, εκτός της κ. Κεχαγιά και του αντιδημάρχου Άγγελου Παλαιοδήμου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρος του ΣΠΑΠ και της επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας, ιατρός, ειδική παθολόγος, Ελένη Πολίτη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet