Την ανησυχία του για το «Αμ. Φλέμιγκ» εξέθεσε στον δήμαρχο Πεντέλης το Σωματείο Εργαζομένων
Κοινωνία

Την ανησυχία του για το «Αμ. Φλέμιγκ» εξέθεσε στον δήμαρχο Πεντέλης το Σωματείο Εργαζομένων

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Σύμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ», μετά από αίτημα του Σωματείου. Η αντιπροσωπεία αποτελούταν από τον πρόεδρο του Σωματείου, Δημήτρη Περίχαρο, τον γενικό γραμματέα, Μιχάλη Μεταξάκη και το μέλος Στράτο Ζάκκα.

Τα μέλη του Σωματείου εξέθεσαν στον δήμαρχο τις ανησυχίες τους που αφορούν στη δημιουργία του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου, τη συνεχιζόμενη από το έτος 2013 αποδυνάμωση του Νοσοκομείου με το κλείσιμο των περισσότερων κλινικών, τη μείωση του προσωπικού και τη συνταξιοδότηση του ιατρικού προσωπικού που μπορεί να οδηγήσει σε μετατροπή του νοσοκομείου σε κέντρο υγείας και την πολύ κακή κατάσταση των υποδομών του Νοσοκομείου.

Ο δήμαρχος εξέφρασε τη θέση του, την οποία εξέφρασε και κατά τον ετήσιο απολογισμό του 2017 στη διοίκηση του Νοσοκομείου και στον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Ξανθό, που, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, είναι:

«Αυτόνομες και αυτοτελείς νοσοκομειακές μονάδες σε πλήρη ανάπτυξη τα Νοσοκομεία “Αμαλία Φλέμιγκ” (Τσαγκάρη) και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με εφημερία. Αποδείχθηκε μέχρι τώρα ότι η λειτουργία ως διασυνδεόμενα νοσοκομεία με το “Σισμανόγλειο” Νοσοκομείο οδήγησε σε απαξίωση το Νοσοκομείο “Αμαλία Φλέμιγκ”.

»Να λειτουργήσει ξανά το Νοσοκομείο “Μπόμπολα” ως μονάδα Α/βάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. Υπόψιν ότι οι εγκαταλελειμμένες εν πολλοίς υποδομές του Νοσοκομείου “Μπόμπολα” κινδυνεύουν να καταστραφούν».

Ο δήμαρχος είπε στα μέλη του Σωματείου ότι είναι αρωγός στον αγώνα τους στην κατεύθυνση αυτή, καθώς, όπως είπε, «η καλή λειτουργία του νοσοκομείου είναι πρώτα απ΄ όλα στήριγμα υγείας για τους κατοίκους της πόλης» και δεσμεύτηκε στα μέλη του Σωματείου ότι «θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την ιεραρχία του συστήματος υγείας για προώθηση της επίλυσης των σοβαρών αυτών προβλημάτων που απαξιώνουν την προσφορά υγείας στην πόλη και στην περιοχή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet