Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου θα επανέλθει πλήρως στις εφημερίες το «Παίδων Πεντέλης»
Κοινωνία

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου θα επανέλθει πλήρως στις εφημερίες το «Παίδων Πεντέλης»

Την επαναφορά του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» σε πλήρη λειτουργία, με το σύνολο των εφημεριών του, από την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου γνωστοποίησε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Θυμίζουμε ότι η απόφαση για το «κόψιμο» των εφημεριών, προκειμένου το Νοσοκομείο να λειτουργήσει ως mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς τοπικών φορέων και κατοίκων, αλλά και εκ μέρους κάποιων δημοτικών αρχών από Δήμους κυρίως του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Εν τω μεταξύ, επικοινωνία με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ασημίνα Γκάγκα είχε το πρωί της Παρασκευής 4 Φεβρουαρίου η δήμαρχος Πεντέλης Δ. Κεχαγιά, με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Η κ. Κεχαγιά δήλωσε σχετικώς: «Όπως όλα δείχνουν ένα δύσκολο θέμα κλείνει. Ο Δήμος μας αντέδρασε άμεσα και πέτυχε την παραμονή των πρωινών εφημεριών του νοσοκομείου, ενώ είχα διαρκή επικοινωνία με την αναπληρώτρια υπουργό για να παρακολουθώ την ταχύτερη δυνατή επαναφορά του στις απογευματινές εφημερίες. Η κ. Γκάγκα με ενημέρωσε επίσημα σήμερα το πρωί ότι το Νοσοκομείο επανέρχεται κανονικά στις εφημερίες και παράλληλα θα λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο.

Από την αρχή επιλέξαμε τον δρόμο των επιχειρημάτων στη συζήτηση μας με το υπουργείο, όπου διαπιστώσαμε εξαρχής θετική διάθεση και κατανόηση τόσο από τον υπουργό Αθ. Πλεύρη, όσο και από την κ. Γκάγκα. Είχα διαβεβαιώσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν είχαμε ποτέ καμία ένδειξη ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα περιόριζε της εφημερίες του νοσοκομείου, κάτι που με τις σημερινές ανακοινώσεις επιβεβαιώθηκε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet