Την 25η Μαρτίου τίμησε η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης
Κοινωνία

Την 25η Μαρτίου τίμησε η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης

Το Σάββατο 26 Μαρτίου αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Μελισσίων Πεντέλης της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Aντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) πραγματοποίησαν κατάθεση στεφάνου στο μνημείο αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Μαγγίνα).

Το «παρών» έδωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης Σπύρος Κωνσταντάς, καθώς και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Μελισσίων – Πεντέλης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης αναφέρει σχετικά: «Η Επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι κανένας συσχετισμός δυνάμεων, όσο αρνητικός και αν είναι, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην κοινωνική εξέλιξη. Ο αγώνας των επαναστατών του 1821 ήταν ένας αγώνας δίκαιος, ακριβώς επειδή εξέφραζε τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, επειδή τασσόταν με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, με την πλευρά της κοινωνικής εξέλιξης. Αυτό του επέτρεψε και να νικήσει. Με τα διδάγματα της Επανάστασης του 1821 συνεχίζουμε τους αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Σήμερα, δύο αιώνες μετά, η καπιταλιστική εξουσία προσφέρει μόνο φτώχεια, ανεργία, προσφυγιά, οικονομικές κρίσεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους για το μοίρασμα των κερδών, των αγορών και των σφαιρών επιρροής. Τέτοιος είναι και ο πόλεμος στην Ουκρανία, που αποτελεί συνέπεια της σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, αυτό των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από τη μια μεριά και από την άλλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των συμμάχων της. Δεν είναι ένας πόλεμος για την “ελευθερία”, τη “δημοκρατία”, ενάντια στον “αναθεωρητισμό”, ούτε ένας πόλεμος για την “αυτοδιάθεση των λαών”, ενάντια στον “νεοναζισμό”, όπως ισχυρίζονται προσχηματικά τα εμπόλεμα στρατόπεδα. Είναι ένας πόλεμος άδικος, που διεξάγεται για τα συμφέροντα των καπιταλιστών και έχει θύματα την εργατική τάξη και τους λαούς των ”νικητών” και των ”ηττημένων”.

Παλεύουμε για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα που μετατρέπουν τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ. Παλεύουμε για την κοινωνική απελευθέρωση, για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας χωρίς ταξική εκμετάλλευση, της κοινωνίας που θα αναπτύσσεται για την ικανοποίηση όλων των λαϊκών αναγκών, που θα ευημερούν οι εργαζόμενοι, που θα καταργηθούν οριστικά οι οικονομικές κρίσεις και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, που θα ζουν οι λαοί αδελφωμένοι.

  • Ενάντια στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων.
  • Ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε. σε βάρος άλλων λαών και χωρών, αλλά και με κινδύνους για τον δικό μας λαό, επεμβάσεις που φέρνουν πολέμους προσφυγιά, μετανάστευση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet