Τις επόμενες μέρες η σύνταξη προγραμματικής σύμβασης με ΕΥΔΑΠ για το έργο αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης
Κοινωνία

Τις επόμενες μέρες η σύνταξη προγραμματικής σύμβασης με ΕΥΔΑΠ για το έργο αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης

Επικοινωνία με τηλεδιάσκεψη είχε η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, με τον γενικό διευθυντή Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, Κώστα Βουγιουκλάκη. Στη συζήτηση έγινε επισκόπηση για την πρόοδο εργασιών και συμφωνήθηκαν οι επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης.  

Ο εκπρόσωπος της ΕΥΔΑΠ ευχαρίστησε τη δήμαρχο, «καθώς ο Δήμος ανταποκρίθηκε απόλυτα και μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, στα όσα του ζητήθηκαν από την Εταιρεία να πράξει, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου».

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του:

  1. Υλοποίησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τις διανοίξεις οδών που απαιτούνταν προκειμένου να ολοκληρωθεί το δίκτυο και να ενταχθούν σε αυτό το σύνολο της περιοχής της Καλλιθέας Πεντέλης. 
  2. Πραγματοποίησε νέα αποτύπωση των υψομετρικών μετά την ολοκλήρωση των διανοίξεων, την οποία και απέστειλε στην ΕΥΔΑΠ.
  3. Στάθηκε αρωγός σε κάθε αίτημα της ΕΥΔΑΠ σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο.

Πλέον, η ΕΥΔΑΠ ολοκληρώνει τη συνολική μελέτη αποχέτευσης της περιοχής, μαζί με την μελέτη στατικών για τα αντλιοστάσια, η οποία αναμένεται να κατατεθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ εντός των επόμενων ημερών.

Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου, θα συνταχθεί Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης με βάση το οποίο ο Δήμος εκχωρεί στην ΕΥΔΑΠ την αρμοδιότητα της κατασκευής του έργου.  Στην προγραμματική σύμβαση, που πρέπει να επικυρωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα αναφέρονται ρητώς οι όροι εκχώρησης του έργου, καθώς και το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

Η κ. Κεχαγιά δήλωσε μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης:

«Με σταθερά και γρήγορα βήματα ολοκληρώνουμε ένα-ένα τα στάδια που απαιτούνται για να μπει το έργο της αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης στην τελική του τροχιά. Είναι αξιοσημείωτο ότι τάχιστα, σχεδόν σε ενάμισι μόνο μήνα, ολοκληρώθηκε η διάνοιξη των δρόμων που ήταν απαραίτητη για την υλοποίηση του έργου.

»Θέσαμε μαζί με τον διευθυντή Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ τα επόμενα βήματα που έχουμε να κάνουμε και ολοκληρώνουμε τη μελέτη και την προγραμματική σύμβαση του έργου, ώστε να μπούμε πολύ σύντομα στην τελική φάση έναρξης υλοποίησής του.

»Πλέον η οριστική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης δικτύου αποχέτευσης που ταλαιπωρεί χρόνια την περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης, είναι αρκετά κοντά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet