Το «Αντάμωμα των Λατόμων» πραγματοποίησε και φέτος ο Σύλλογος Κυκλαιτών & Φίλων Ν. Πεντέλης
Κοινωνία

Το «Αντάμωμα των Λατόμων» πραγματοποίησε και φέτος ο Σύλλογος Κυκλαιτών & Φίλων Ν. Πεντέλης

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 το «Αντάμωμα Λατόμων 2018» από τον Σύλλογο Κυκλαδιτών και Φίλων Πεντέλης «Τα Κυκλαδονήσια» στο εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη των Λατόμων στις πλαγιές του Πεντελικού.

Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας που έχτισαν οι παλιοί λατόμοι τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους λατόμους που σκοτώθηκαν σε εργατικά δυστυχήματα στα λατομεία Πεντέλης και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι.

Ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο οποίος, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης, είχε δουλέψει και ο ίδιος τη δεκαετία του ΄60 στα Νταμάρια, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των Κυκλαδιτών λατόμων Πεντελιωτών, και σε χαιρετισμό που απηύθυνε μίλησε για τη ζωή στα λατομεία, την προσφορά των πρώτων Κυκλαδιτών και τη σημερινή κατάσταση στην κοινωνία των λατόμων Κυκλαδιτών και των απογόνων τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, o πρόεδρος της Δ.Κ. Νέας Πεντέλης, Μανώλης Μιχελακάκης, το μέλος Δ.Σ. του ΟΚΠΑ Νίκος Οικονομίδης, η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων, Γιώτα Τσινού, ο πρ. δημοτικός σύμβουλος Ν. Πεντέλης Κώστας Μαργαρίτης, ο κ. Γιώργος Τζεβελέκας, ο πρ. αντιπρόεδρος Ν. Πεντέλης Σπύρος Γεωργιάδης, η πρ. πρόεδρος Δ.Κ. Ν. Πεντέλης Ειρήνη Ρήγου και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet