Το Μακεδονικό ζήτημα αναλύθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων
Κοινωνία

Το Μακεδονικό ζήτημα αναλύθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων

Ημερίδα με θέμα «Το Μακεδονικό ζήτημα διαχρονικά» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ.Κ. Μελισσίων από τον Επιστημονικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Βορείων Προαστίων Αττικής και τον Σύλλογο «Ορθόδοξος Πορεία Μελισσίων Αττικής» υπό την αιγίδα του δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

Σε χαιρετισμό του ο δήμαρχος τοποθετήθηκε, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «για την επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η πατρίδα μας» και θέτοντας τους προβληματισμούς του για τον αν υπάρχει εθνική στρατηγική για το θέμα και τι κάνει η συντεταγμένη πολιτεία. Τόνισε, επίσης, ότι «ένας λαός για να σταθεί πρέπει να στηρίζει τις ρίζες του, και οι ρίζες μας είναι ο Χριστιανισμός και ο Ελληνισμός».

Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο κ. Γεώργιος Τσούπρας αναπτύσσοντας το θέμα «Οι αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων διαχρονικά», ο κ. Δημήτριος Γόνης με θέμα «Η Εκκλησία των Σκοπίων βασικό όργανο στηρίξεως του Μακεδονισμού» και ο κ. Γεώργιος Σούρλας με θέμα «Παραχαράκτες της Ιστορίας και εθνομηδενισμός», ενώ την αποτίμηση του θέματος έκανε ο κ. Στυλ. Παπαθεμελής. Τον συντονισμό της ημερίδας είχε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ηλίας Δ. Μπάκος.

Την ημερίδα παρακολούθησαν, επίσης, ο θεματικός αντιδήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΘ, Παναγιώτης Μούστρης, η δημοτική σύμβουλος Άντα Μπούσουλα, ο τοπικός σύμβουλος Δ.Κ. Μελισσίων Γιώργος Μαγιάτης, η υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου Δ.Κ. Μελισσίων, Γιώτα Τσινού, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΘ Δημήτρης Τζαμτζής, το μέλος Δ.Σ. του ΟΚΠΑ Θεμιστοκλής Μπαλάσκας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet