Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης για τα ΜΑΠ
Κοινωνία

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης για τα ΜΑΠ

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής εκφράζει τη συμπαράσταση του και την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους του Δήμου Πεντέλης που απέχουν από τις εργασίες τους, διαμαρτυρόμενοι για τη μη παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) εδώ και τέσσερα χρόνια.

«Η δικαιολογία που χρησιμοποιεί η κατά τα άλλα ανεξάρτητη δημοτική αρχή είναι η έλλειψη χρημάτων, την ίδια ώρα που οι εργολάβοι και οι ιδιωτικές εταιρείες κάνουν πάρτι με τα λεφτά των δημοτών» αναφέρει το Συνδικάτο, προσθέτοντας ότι «το τελευταίο εργατικό ατύχημα συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή 12 Μαΐου, όταν συνάδελφος, μη φορώντας τα κατάλληλα παπούτσια, γλίστρησε από το φορτηγό – αρπάγη με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του». 

Και η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής συνεχίζει:

«Οι συνάδελφοι του Δήμου Πεντέλης δεν είναι η πρώτη φορά που κινητοποιούνται για την υγεία και την ασφάλειά τους. Πριν λίγους μήνες ήταν στους δρόμους και πάλι διεκδικώντας την επισκευή των οχημάτων, ώστε να μην είναι κινητά φέρετρα.

Είναι ξεκάθαρο ότι για τις κυβερνήσεις και την πλειοψηφία των δημάρχων η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων αποτελεί κόστος, που προσπαθούν να το περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται προκειμένου να εξασφαλίσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη για τους 65 νεκρούς που θρηνεί ο κλάδος, για τους χιλιάδες σακατεμένους και τους αμέτρητους συναδέλφους χτυπημένους από διάφορες επαγγελματικές ασθένειες.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει την κοροϊδία απέναντι στους συναδέλφους και να προχωρήσει τώρα στην χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Καλούμε όμως και όλους τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να τιμωρήσουν με όλους τους τρόπους όλους αυτούς που παίζουν με τις ζωές μας. Να μην κάνουν βήμα πίσω από τις απαιτήσεις τους. Κανένας δήμαρχος και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας και τις ζωές των οικογενειών μας».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet