Το Πεντέλη 2.0 Social Polis συγκεντρώνει τσάντες για προσφυγόπουλα
Κοινωνία

Το Πεντέλη 2.0 Social Polis συγκεντρώνει τσάντες για προσφυγόπουλα

Το Εθελοντικό Σωματείο Πεντέλη 2.0 Social Polis καλεί τους πολίτες να στηρίξουν ενεργά το έργο της ΜΕΤΑδρασης και του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, συγκεντρώνοντας σακίδια/τσάντες πλάτης (backpacks) σχολικές ή εκδρομικές τσάντες για τα παιδιά που βρίσκονται στο κέντρο υποδοχής στην Μυτιλήνη.

Υπολογίζεται ότι χιλιάδες παιδιά έρχονται μόνα τους στην Ελλάδα, έχοντας χάσει τους γονείς τους ή έχοντας χωριστεί απ΄ αυτούς. Τα παιδιά αυτά έρχονται από χώρες όπου επικρατούν βία και συγκρούσεις, όπως η Συρία και το Αφγανιστάν και κατά συνέπεια αποτελούν μια από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μέλη του Δικτύου Επιτροπείας, στην Αθήνα, τη Λέσβο, τη Σάμο και την Ορεστιάδα, στους επτά μήνες λειτουργίας του δικτύου, ανέλαβαν συνολικά 256 παιδιά, ηλικίας από 6 μηνών μέχρι 18 ετών, και πραγματοποίησαν 3.072 ενέργειες που αφορούσαν κυρίως σε συναντήσεις με τα παιδιά.

Από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 συγκεντρώνουμε σακίδια/τσάντες πλάτης (backpacks), σχολικές ή εκδρομικές, ελαφριές, και σε καλή κατάσταση για τα παιδιά που βρίσκονται στο κέντρο υποδοχής στη Μυτιλήνη.

Σημεία συγκέντρωσης:

  • Κολυμβητήριο Μελισσιών – Υψηλάντου 7 & Παναγούλη Αλεξάνδρου – Δευτέρα έως Σάββατο, εντός ωραρίου λειτουργίας.
  • Κατάστημα Λευκών Ειδών Καλαϊτζίδης Ιωάννης – Παναγή Τσαλδάρη 15, Μελίσσια – ώρες καταστημάτων.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet