Τρεις ομογενείς οι δράστες της αιματηρής ληστείας σε βάρος δικηγόρου
Κοινωνία

Τρεις ομογενείς οι δράστες της αιματηρής ληστείας σε βάρος δικηγόρου

Τρεις ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης συνελήφθησαν για την αιματηρή ληστεία σε βάρος 50χρονου γνωστού δικηγόρου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη (Πυροβόλησαν και λήστεψαν δικηγόρο στην Πεντέλη).

Το θύμα της επίθεσης αναγνώρισε τους φυσικούς αυτουργούς, ενώ ένα ακόμη άτομο που συνελήφθη για ηθική αυτουργία φαίνεται να είχε αντλήσει πληροφορίες για τη μεταφορά των χρημάτων από συγγενικό πρόσωπο του δικηγόρου.

Οι δράστες συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής 23/11, και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Η ληστρική επίθεση είχε καταγραφεί στις 3 Νοεμβρίου 2014, όταν δύο άνδρες επιτέθηκαν στον δικηγόρο την ώρα που εκείνος έβγαινε από το σπίτι του, στην οδό Φειδίου στην Πεντέλη.

Ο ένας, με την απειλή πιστολιού, τον κάλεσε να του δώσει την τσάντα που κρατούσε. Μετά από συνομιλία διάρκεια περίπου ενός λεπτού με το θύμα, όπως είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας γειτονικής οικίας, ο δράστης άρπαξε το τσαντάκι με περίπου 30.000 ευρώ και επιχείρησε να φύγει.

Σε εκείνο το σημείο ο δικηγόρος φαίνεται κάτι να λέει στον δράστη, ο οποίος γυρνά το πιστόλι και πυροβολεί εναντίον του, με τη σφαίρα να τραυματίζει το θύμα στο κεφάλι.

Ο δικηγόρος πήγε μόνος του αρχικά στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης που βρίσκεται εκεί κοντά και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και έπειτα σε ιδιωτικό νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε κάλυκας από πυροβόλο όπλο των 9mm.

Το θύμα της επίθεσης είναι επίκουρος καθηγητής εμπορικού δικαίου στη Νομική Αθηνών, εκπροσωπεί νομικά μεγάλη εφοπλιστική οικογένεια, ενώ ήταν πολιτική αγωγή στην πολύκροτη δίκη της 17Ν, εκπροσωπώντας την Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 19 Σεπτεμβρίου ενεπλάκη κατά παράξενο τρόπο σε καταγγελία ξυλοδαρμού και ληστείας που είχε συμβεί στη Λ. Αλεξάνδρας. Ο ανώνυμος άνδρας που επικοινώνησε μέσω διαδικτύου με το κέντρο της Άμεσης Δράσης έδινε χαρακτηριστικά του δράστη και τα στοιχεία οχήματος που κατείχε ο δικηγόρος, που κινούταν στην περιοχή. Οι αστυνομικοί μετά από μία σύντομη αναζήτηση και μίνι καταδίωξη ακινητοποίησαν το όχημα του δικηγόρου στο Χαλάνδρι και τον οδήγησαν σε κάποια αστυνομική υπηρεσία, χωρίς να διαπιστωθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του με το περιστατικό.

Είχε επιδείξει όμως ταυτότητα για την οποία είχε δηλώσει απώλεια, και είχε ακυρωθεί, ενώ δεν είχε ενημερώσει για την ανεύρεσή της, και σχηματίσθηκε δικογραφία για αποσιώπηση ανευρεθέντος αντικειμένου.

Πηγή: thetoc.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet