«Ψηφιακή» διάκριση για τον Δήμο Πεντέλης στα Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2023
Κοινωνία

«Ψηφιακή» διάκριση για τον Δήμο Πεντέλης στα Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2023

Με το 2ο βραβείο στην κατηγορία «Ψηφιακές Υποδομές – Καινοτομία Τεχνολογία» βραβεύθηκε ο Δήμος Πεντέλης στα Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2023. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το βραβείο απονεμήθηκε στον Δήμο για την επιτυχημένη εφαρμογή της ψηφιακή πλατφόρμας «Έξυπνη Πόλη» (Intelligent City) που έχει αναπτύξει ο Δήμος για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων σε θέματα καθημερινίοτητας (ψηφιακά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις, κρατήσεις σε πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες κ.ά.).

Μέχρι σήμερα, έχουν εξυπηρετηθεί επιτυχώς περισσότερα από 47.000 αιτήματα καθημερινότητας, έχουν εκδοθεί περισσότερα από 8.700 ψηφιακά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις, ενώ περισσότεροι από 10.000 πολίτες έχουν κάνει κράτηση για κάποια πολιτιστική ή αθλητική δραστηριότητα.

Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά μετά τη βράβευση δήλωσε: «Πριν από 4 χρόνια παραλάβαμε ένα Δήμο με σημαντική ψηφιακή υστέρηση. Για τον λόγο αυτό, το να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να βάλουμε τον Δήμο μας στην ψηφιακή εποχή, ήταν μία από τις βασικές μας προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Σήμερα το έχουμε καταφέρει. Το Γραφείο Δημότη λειτουργεί ηλεκτρονικά για τα αιτήματα της καθημερινότητας των κατοίκων, οι συμπολίτες μας μπορούν να λαμβάνουν ψηφιακά τα πιστοποιητικά που χρειάζονται, έχουν επίσης τη δυνατότητα να κλείσουν χώρους τους Δήμου ηλεκτρονικά και αυτά είναι μόνο κάποια από τα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και όλους όσοι έχουν δουλέψει για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Πεντέλης. Θεωρώ το σημερινό βραβείο ως επιβράβευση της δουλειάς που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου μας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, ακολουθώντας τη διαρκή εξέλιξη της τεχνολογίας, παρέχοντας συνεχώς νέες υπηρεσίες και δυνατότητες, προς όφελος των δημοτών, των κατοίκων και των επιχειρήσεων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet