Υποβολή αιτήσεων για δικαιούχους δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης
Κοινωνία

Υποβολή αιτήσεων για δικαιούχους δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης

Ο  Δήμος Πεντέλης ενημερώνει ότι με την υπ΄ αριθμ.  Δ23/οικ.34484/2655/26-07-2016 εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας ρυθμίζεται η πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Με τη νέα ρύθμιση, η πρόσβαση των δικαιούχων σε ιατρική και νοσηλευτική περίθαλψη στις υπηρεσίες του ΕΣΥ, γίνεται απευθείας με τη χρήση του ΑΜΚΑ ή με τη χρήση της κάρτας υγειονομικής περίθαλψης αλλοδαπού.

Απαραίτητη προϋπόθεση από τους ενδιαφερομένους για την εξέταση των αιτήσεων τους είναι η κατοχή ΑΜΚΑ και νομιμοποιητικών εγγράφων διαμονής, καθώς και οποιοδήποτε πρόσφορο αποδεικτικό κατοικίας στο Δήμο ή στο Δήμο στον οποίο η υπηρεσία παρέχει διοικητική υποστήριξη για την εφαρμογή του προγράμματος.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης ξεκινά την 1η Αυγούστου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ανατρέχουν για περισσότερες πληροφορίες (απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και έντυπα αιτήσεων) στον ιστότοπο του Δήμου Πεντέλης, όπως επίσης να επικοινωνούν με το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πεντέλης καλώντας στους αριθμούς τηλεφώνου 213 2050072-84-87 (αρμόδιος υπάλληλος κ. Γ. Λιαγκάκης).

Δείτε τα σχετικά έγγραφα:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet