Καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Μελισσίων, παραμένει της Πεντέλης
Κοινωνία

Καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Μελισσίων, παραμένει της Πεντέλης

Καταργείται το Αστυνομικό Τμήμα Μελισσίων, ενώ παραμένει εκείνο της Πεντέλης, με βάση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», συνδικαλιστές της αστυνομίας αναφέρουν χαρακτηριστικά παραδείγματα των αλλαγών που επέρχονται, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι καταργείται το καλύτερο σε υποδομή Α.Τ. Μελισσίων και παραμένει το «άσχημο» της Πεντέλης.

Tι γίνεται στη Βορειοανατολική Ατική

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής από τα 39, θα λειτουργήσουν τα παρακάτω 23 αστυνομικά τμήματα και ένας αστυνομικός σταθμός: Αγ. Παρασκευής, Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Παπάγου-Χολαργού, Ωρωπού, Αρτέμιδος-Σπάτων, Μαραθώνος, Παιανίας, Πεντέλης, Ραφήνας-Πικερμίου, Διονύσου, Κηφισιάς-Ερυθραίας, Παλλήνης, Αυλώνος, ΟΑΚΑ, Τουριστική Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής. Αστυνομικός Σταθμός Φρουράς Τατοίου.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής συγκροτείται από: Επιτελείο, Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, τμήματα Τροχαίας Καλλιθέας, Πειραιώς, Κορυδαλλού, Νέας Ιωνίας, Αγίας Παρασκευής, Λαυρεωτικής, Μεγαρέων, Σαλαμίνος, Δυτικής Αττικής, Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής, Αττικής Οδού, Α΄ και Β΄ τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αττικής. Σταθμός Τροχαίας Περάματος.

Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται ότι οι συνδικαλιστές της αστυνομίας κάνουν λόγο για σαρωτικές αλλαγές και παράλληλη επαναφορά του παλιού θεσμού των αποτυχημένων αστυνομικών τμημάτων στο πλαίσιο του Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που βάζει λουκέτο ή συμπτύσσει περίπου το 40% των αστυνομικών τμημάτων, τμημάτων ασφαλείας και τμημάτων τροχαίας σε όλη την Ελλάδα. Όπως τονίζουν, με τον τρόπο αυτό μένουν πολλές παραμεθόριες περιοχές χωρίς ουσιαστική ή τουλάχιστον ελλιπή και απομακρυσμένη αστυνόμευση.

Αν και στόχος, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» ήταν η εξοικονόμηση πόρων από τα υπέρογκα μισθώματα αστυνομικών κτηρίων και η σωστή κατανομή αστυνομικού προσωπικού, αυτός δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς δεν δίνει λύση στη λειψανδρία (περίπου 7.000 κενές οργανικές θέσεις) και στα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα εξαιτίας των ελλείψεων σε οχήματα και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet