Ενημέρωση Δήμου Πεντέλης για την ελονοσία
Κοινωνία

Ενημέρωση Δήμου Πεντέλης για την ελονοσία

Ο Δήμος Πεντέλης, στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας για την πληροφόρηση των δημοτών, ενημερώνει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), με αφορμή ερωτήματα που δέχεται, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας διευκρινίζει όλα τα ζητήματα σχετικά με την ελονοσία στη χώρα μας.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση:

«Η ελονοσία όπως και άλλα νοσήματα που μεταδίδονται με “διαβιβαστές” (π.χ. κουνούπια) αποτελούν νοσήματα προτεραιότητας για τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας της χώρας μας.

»Κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης, δηλαδή ασθενείς που τεκμαίρεται ότι μολύνθηκαν εντός Ελλάδας, εμφανίζονται συστηματικά στη χώρα από το 2009.

»Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί τόπο ασφαλή, με αμελητέο κίνδυνο ελονοσίας, ενώ οι διεθνείς οργανισμοί δημόσιας υγείας εκτιμούν ότι δεν χρειάζεται κανένα ειδικό μέτρο προφύλαξης από όσους επισκέπτονται τη χώρα μας».

Ο Δήμος Πεντέλης εφαρμόζει και γι΄ αυτή τη χρονιά, ήδη από τον Μάρτιο του 2016 το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών σε φρεάτια, σχάρες καθώς και σε ρέματα και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες, ενώ από 26 έως 31 Αυγούστου 2016 θα πραγματοποιηθεί ο 12ος κύκλος εφαρμογών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet