Τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Στο πλαίσιο εορτασμού της «Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος» από τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος – Γκιούλμπαξε» τελέστηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μελισσίων και Επιμνημόσυνη Δέηση με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας Μικρασιατών.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης ανέφερε στον χαιρετισμό του:

«Αγαπητοί συμπολίτες η πόλη μας, τα Μελίσσια είναι ένας τόπος των απόγονων των προσφύγων της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Έχει αυτή τη σφραγίδα, είναι η πόλη των απόγονων αυτών που έζησαν τη φρίκη αυτής της Εθνικής Καταστροφής που κουβαλάν την ιστορία και τον πολιτισμό της Ιωνίας και της Μικρασίας, είστε όλοι εσείς που με τις μνήμες των προγόνων σας στηρίξατε και στηρίζετε τη νέα Ελλάδα. Η ιστορία σας και η εθνική σας συνείδηση, ο πολιτισμός που κουβαλάτε και οι αγώνες σας μας κάνουν υπερήφανους. Σήμερα η προσφυγιά του ΄22 είναι η Ελλάδα. Στον ίδιο δρόμο της προσφυγιάς των προγονών σας κινείται καθημερινά μια άλλη προσφυγιά ζωής, με άλλη ιστορία, με άλλα χαρακτηριστικά, κυρίως όμως με άλλη θρησκεία. Φαίνεται διαφυγή από τη φρίκη του πολέμου προς τη ζωή και την ειρήνη. Η Ευρώπη μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση είναι αιφνιδιασμένη και ανέτοιμη να δρομολογήσει με εθνική, ευρωπαϊκή και θρησκευτική προοπτική αυτό το εγχείρημα που μπορεί να ανατρέψει εθνικές και ευρωπαϊκές ισορροπίες σε όλα τα επίπεδα. Η πατρίδα μας, η Ελλάδα στη δύσκολη αυτή περίοδο θα πρέπει με ομόνοια να πορευτεί με βάση τα μηνύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Με μπροστάρηδες τους άξιους, τους ικανούς, τους εργατικούς, τους τίμιους. Το οφείλουμε στην ιστορία και στην μνήμη των ηρώων μας. Η μάχη για τη διατήρηση της ελευθερίας μας, στο πλαίσιο των συμφερόντων και της διαπλοκής, εθνικά και παγκόσμια, που ζούμε, είναι θέμα ηγετών αλλά και επαγρύπνησης όλων μας. Η καταστροφή μας – ο διχασμός, νίκη μας – η ομόνοια. Ζήτω οι ήρωες της μικρασιατικής θυσίας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευαγγελία Μπουσίου, η θεματική αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων Ηλίας Τσουχνικάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λευτέρης Κοντουλάκος, Τίτσα Κυβέλου, Ιωάννης Ζώης, ο τοπικός σύμβουλος Δ.Κ. Πεντέλης Κανέλλος Γεωργόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Την οργάνωση και επιμέλεια του εορτασμού είχε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος – Γκιούλμπαξε» Παναγιώτης Γκατζόλης και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet