Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Πεντέλης

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Πεντέλης. Την καθιερωμένη δοξολογία και τη μαθητική παρέλαση παρακολούθησε ο δήμαρχος της πόλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου.

Κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Μελίσσια.

Σε χαιρετισμό του προς τους πολίτες ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης επισήμανε:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Γιορτάζουμε σήμερα τη λαμπρότερη σελίδα της νεότερης ιστορίας μας, το «ΟΧΙ» του Έλληνα στον φασισμό.

Η Ελλάδα η γενέτειρα της Δημοκρατίας είναι εκεί, στα βορειοηπειρωτικά υψώματα, με τη μορφή του αγέρωχου Έλληνα μαχητή για να σταματήσει την λαίλαπα της ιταλογερμανικής ναζιστικής μαυρίλας που ήδη είχε σκεπάσει ολόκληρη την Ευρώπη.

Κι εκεί η ελπίδα ξαναγεννιέται, ο άτρωτος άξονας κλονίζεται μπροστά στη δύναμη των ηθικών αξιών, των ελληνοχριστιανικών ιδεωδών και της ιστορικής μας κληρονομιάς.

Στα αιματοβαμμένα βορειοηπειρωτικά υψώματα αρχικά και στη γραμμή των οχυρών στο Μπέλες στη συνέχεια, ο σημερινός ιστορικός αναλυτής μπορεί από τις στιγμές θυσίας των Ελλήνων μαχητών να ανακαλύψει μηνύματα Ελλάδας, ζωής, εθνικού φρονήματος, αυταπάρνησης, αγάπης για την πατρίδα.

Κι είναι αυτά τα μηνύματα που διαχρονικά η ελληνική μας ιστορία δίνει στην ανθρωπότητα. Είναι τα ίδια μηνύματα που στήριξαν το πνεύμα της φυλής μας και την μοναδικότητά μας παγκόσμια.

Και μετά, μετά το μεγαλείο της ιαχής «αέρα», αναδεικνύεται ένα ακόμα μεγαλύτερο μεγαλείο, της ψυχής του Έλληνα της Αντίστασης.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Ας γίνει ο σημερινός εορτασμός της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 αφετηρία εθνικού συναγερμού για την πατρίδα μας.

Η Ελλάδα στο σταυροδρόμι λαών, εθνών, πολιτισμών και θρησκειών είναι ο ομφαλός της γης και στο μάτι του κυκλώνα.

Έχει γειτονικούς λαούς που ψάχνουν λύση στα σοβαρά τους εσωτερικά αδιέξοδα.

Είναι η χώρα που οι ισχυροί της γης επιδιώκουν τον έλεγχο της στρατηγικής της θέσης, την ίδια στιγμή που αυτοί προωθούν για Πλανητάρχη προσωπικότητες που τρομάζουν και προβληματίζουν.

Σήμερα που τα κράτη του πολέμου ψάχνουν εδώ το καταφύγιο τους.

Σ΄ αυτό το διεθνές πλαίσιο οι λαοί της Ευρώπης λαβωμένοι από την αιώνια λάμψη της στο πνεύμα, τον πολιτισμό και την ιστορία, δρομολογημένοι για αιώνες στις λεωφόρους που οι πανάρχαιες, πανανθρώπινες ελληνικές αξίες τους έδειξαν, θέλουν την Ελλάδα που ελέγχουν.

Η Ελλάδα συρρικνωμένη στα περιορισμένα φυσικά γεωγραφικά της όρια κατακτητής και του τελευταίου κομματιού παγκόσμιας γης μ’ ένα πανίσχυρο έθνος, που βρίσκεται, τι κάνει, τι μπορεί τελικά να κάνει.

Η Ελλάδα σήμερα αγαπητοί μου συμπολίτες βρίσκεται:

  • Στο χειρότερο σημείο αξιοπιστίας των θεσμών από το λαό της πανευρωπαϊκά.
  • Με μικρή ως καθόλου εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη της.
  • Με μεγάλα προβλήματα απασχόλησης και διοίκησης.
  • Με σοβαρές αντιπαλότητες των κομμάτων της εξουσίας και ανισομερή κατανομή των βαρών και των αμοιβών.
  • Το κυριότερο όμως είναι το πνεύμα του λαού μας που φαίνεται να ζει χωρίς αισιοδοξία και ελπίδα.

Η πατρίδα μας, η χώρα ενός από τα καλλίτερα κοινωνικά κράτη,  με βαθιές ρίζες δημοκρατίας. Στα χνάρια του στρατηλάτη παγκόσμιου εκπολιτιστή Μέγα Αλέξανδρου με τις ιστορικές μορφές του Κωνσταντίνου του Πορθητή στην Κωνσταντινούπολη, του Κολοκοτρώνη, του Καραϊσκάκη και τόσων άλλων το ’21 που δίνουν με το ιστορικό τους πέρασμα το Ελληνικό στίγμα είναι και πάλι εδώ το ΄40  και το ΄41, στην Γκραμπάλα, στην Κλεισούρα, στο Ρούπελ, στην Κρήτη στην αντίσταση για να αναγκάσει τους Ευρωπαίους να υποκλιθούν και να ομολογήσουν ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. Αυτή η Ελλάδα, η Ελλάδα της λεβεντιάς και του καθήκοντος, παγκόσμιο στολίδι πνεύματος, πολιτισμού, ιστορίας, αρχών και αξιών οφείλει να αφυπνιστεί και να διαδραματίσει τον παγκόσμιο ιστορικό της ρόλο.

Η αφύπνιση της πατρίδας μας δεν είναι μόνο θέμα των εξουσιών των κοινωνιών της, που οφείλουν να αντιπροσωπεύουν τον τόπο, τους Έλληνες και την ιστορία μας, είναι και θέμα του καθενός μας χωριστά.

Είναι ανάγκη να γίνει σύμβολο ο αξιοκράτης, ο αυτοδημιούργητος, ο εργατικός, ο τίμιος επιχειρηματίας, ο άριστος μαθητής, ο ανιδιοτελής κρατικός λειτουργός. Είναι ανάγκη να είναι στίγμα και όχι πρότυπο το ψέμα, η τεμπελιά, η κλοπή, η διαπλοκή, η αναξιοκρατία, η ημιμάθεια, ο εύκολος πλουτισμός.

Εκλεκτοί μου συμπολίτες ο σημερινός εορτασμός της πλέον συγκλονιστικής σελίδας της νεότερης ιστορίας μας ας ταρακουνήσει τον ελληνικό εγωκεντρισμό μας. Είμαστε άλλη φυλή στη γη, είμαστε η φυλή που έδωσε τις επιστήμες, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορική σφραγίδα. Ο θεός και οι πρόγονοί μας έβαλαν τις ρίζες μας στο όμορφο αυτό κομμάτι του πλανήτη που λέγεται Ελλάδα, οφείλουμε και πρέπει να το κρατήσουμε ελεύθερο και ψηλά στα χνάρια της ιστορίας που αυτοί χάραξαν, μακριά από κάθε είδους σκλαβιά ή υποτέλεια που ίσως και να βιώνουμε σήμερα, παγκόσμια λαμπάδα φωτός για την ανθρωπότητα και ντορός για τους λαούς του πλανήτη.

Μονόδρομος για την επιτυχία μας είναι να ξυπνήσουμε και να αλλάξουμε λειτουργώντας ενάντια στην παγκόσμια βαρβαρότητα ως Έλληνες.

Σύμβολα δύναμης στην προσπάθειά μας για την Ελλάδα που θέλουμε, ας αποτελέσουν οι εικόνες του Έλληνα φαντάρου του ΄40, που με το όπλο στο χέρι και την ελληνική σημαία στην πλάτη, με την ιαχή «αέρα» και τις σφαίρες να σφυρίζουν γύρω του, ορμά πάνω στη χιονισμένη γη για την κατάκτηση του υψώματος.

Η εικόνα του Λοχία στο Ρούπελ που ντουφεκίζεται από τους Γερμανούς κατακτητές, αφού του αποδίδουν φόρο τιμής για την ανδρεία του.

Οι εικόνες των ηρώων Ελλήνων μαχητών της αντίστασης που τουφεκίστηκαν στην Παλλήνη, στα Καλάβρυτα, στην Καισαριανή, στο Κομπότι της Άρτας, σε κάθε γωνιά της όμορφης ελληνικής γης.

Οι χιλιάδες εικόνες μορφών ηρώων και μαρτύρων που πλήρωσαν με το αίμα τους τη λευτεριά της πατρίδας.

Η εικόνα της Ελλάδας τελικά, η άλλη πατρίδα της αξιοκρατίας, του δικαίου, της ανιδιοτέλειας, της ιστορίας μας, της Ελλάδας που θέλουμε είναι δικό μας θέμα και κανενός άλλου, δε φταίνε πάντοτε οι άλλοι, φταίμε και εμείς πιο πολύ απ’ όλους για τα δεινά μας, γιατί αναδείξαμε τις εξουσίες που δεν μας αντιπροσωπεύουν, γιατί δεχτήκαμε την αναξιοκρατία που πιθανόν μας βόλευε, γιατί κάναμε κοινωνικά σύμβολά μας τους δολοπλόκους του εύκολου πλουτισμού, τη λαμογιά και το ρουσφέτι, γιατί στηρίξαμε το δίκαιο, την αξιοκρατία και την αριστεία κατά το δοκούν.

Συμπολίτες,

Εμείς εδώ στον τόπο μας, την Πεντέλη, προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε πράξη το Όραμα μιας ανθρώπινης, Ελληνικής και Κοινωνικής Ελπίδας, Ασφάλειας, Προσφοράς, Εθελοντισμού, με καθαρές, διαφανείς και αδιάφθορες διαδικασίες διοίκησης, λειτουργώντας με δίκαιο παράδειγμα και 24ωρη προσφορά. Υλοποιώντας το χρέος μας βοηθάμε την πατρίδα μας να σταθεί όρθια και να υλοποιήσει το όραμα της.

Σήμερα ημέρα εορτασμού του έπους του 40, ας σκεφτούμε ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην λειτουργήσουμε ως άξιοι απόγονοι όλων αυτών που έφυγαν από τα βορειοηπειρωτικά βουνά με ένα πόδι ή θάφτηκαν κάτω από το χιόνι για την Πατρίδα ή ντουφεκίστηκαν για τη λευτεριά μας.

Η ενότητα, ο αγώνας, η αυτοθυσία, η αγάπη για την πατρίδα μας, αρχές με τις οποίες οι Έλληνες πέτυχαν τον θρίαμβο του 40 είναι και πάλι επίκαιρες και αναγκαίες σήμερα, για νίκη στην σκληρή  οικονομική σκλαβιά που οι κατακτητές  εκμεταλλευόμενοι τα τεράστια λάθη και την διαφθορά διαχρονικά των ηγεσιών μας, μας επέβαλαν.

Κρατώντας ψηλά την σημαία του έθνους μας, με βάση τις αναλλοίωτες διαχρονικές αρχές, της αξιοκρατίας, με αρχές και αξίες στη σκέψη και την λειτουργία μας, με καθημερινό αγώνα προσφοράς και ανιδιοτέλειας, μπορούμε να βγάλουμε την κοινωνία μας από το τέλμα. Πρότυπά μας, οι ήρωες του 40 που οδήγησαν την πατρίδα σε θρίαμβο νίκης και στήριξαν την διαχρονική συνέχεια της φυλής και τις ηθικές αρχές, μπροστά στη βάρβαρη και ύπουλη λειτουργία των  «Ευρωπαίων»αντιπάλων μας.

Ζήτω οι ήρωες του ΄40.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet