Κάλεσμα ΔΑΣ-ΟΤΑ Δήμου Πεντέλης σε γεν. συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων
Κοινωνία

Κάλεσμα ΔΑΣ-ΟΤΑ Δήμου Πεντέλης σε γεν. συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων

Γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στον Δήμο Πεντέλης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2016, στις 11:00 π.μ., στο δημαρχείο της πόλης και η παράταξη εργαζομένων Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Δήμου Πεντέλης καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Πεντέλης κάνει λόγο για «αυταρχισμό και στρατιωτικοποίηση από τη δημοτική Αρχή που εντείνεται, με πρωινές αναφορές, κλίμα εκφοβισμού και προσβολές της αξιοπρέπειας κάθε εργαζομένου». Παράλληλα, η παράταξη βάλλει εναντίον της διοίκησης του Σωματείου η οποία, «έδωσε πράσινο φως στη διοίκηση του Δήμου να συνεχίσει την αντεργατική συμπεριφορά της καταπατώντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων».

Ακολουθεί η ανακοίνωση – κάλεσμα συμμετοχής στη γενική συνέλευση:

Συναδέλφισσες/ Συνάδελφοι,

Ύστερα από σχεδόν 7 ολόκληρα χρόνια απουσίας του συνόλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας, καλούμαστε από ένα Διοικητικό Συμβούλιο φάντασμα, ουρά της εργοδοσίας – δημάρχου, η ισχύς του οποίου έχει λήξει εδώ και 4 χρόνια(!), σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Η δύναμη μας είναι η συμμετοχή μας! Με τη συλλογή υπογραφών για γενική συνέλευση τους βγάλαμε από τον λήθαργο και την αδιαφορία – σύμπλευσή τους με τη δημοτική Αρχή.   

Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε όλοι μέρος στις 3/11/2016 στις 11:00 π.μ. στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιχειρηθεί για μία ακόμα φορά από το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει για μας χωρίς εμάς. Να διασφαλίσουμε ότι θα γίνει οικονομικός απολογισμός, η εφορευτική επιτροπή των εκλογών θα εκλεγεί παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, ότι θα πάμε επιτέλους σε εκλογές με μαζικές διαδικασίες και θα συζητηθούν το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Οι απώλειες που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια σε μισθολογικό, άλλα και σε εργασιακό επίπεδο είναι τεράστιες. Οι μειώσεις μισθού φτάνουν το 50% σε σχέση με τους μισθούς του 2009. Η έλλειψη προσωπικού είναι πλέον ορατή για το σύνολο των υπηρεσιών που συνεπάγεται εντατικοποίηση της εργασίας και αντί η διοίκηση του Δήμου να διεκδικήσει μόνιμο προσωπικό ζητάει δίμηνα και πεντάμηνα.

Ταυτόχρονα ο αυταρχισμός και η στρατιωτικοποίηση από τη δημοτική Αρχή όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά εντείνεται, πρωινές αναφορές, κλίμα εκφοβισμού και προσβολές της αξιοπρέπειας κάθε εργαζομένου.

Για όλα αυτά η διοίκηση του Σωματείου μας όχι μόνο δεν έβγαλε άχνα. Αντιθέτως με τη σιωπή της έδωσε πράσινο φως στη διοίκηση του Δήμου να συνεχίσει την αντεργατική συμπεριφορά του καταπατώντας δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Στην αντίθετη όχθη οι δυνάμεις της ΔΑΣ ήταν πάντα πρωτοπόρες, αντιτάχθηκαν στις αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και στη στρατιωτικοποίηση από τον δήμαρχο. Με ανακοινώσεις προσπάθησαν και προσπαθούν να ενημερώσουν τους συναδέλφους για το σύνολο των προβλημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους. 

Ήταν πάντα μπροστά στον αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για την ανάκτηση όλων των απωλειών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης αλλά και την κατάργηση όλων την αντιλαϊκών νόμων.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τον Δήμο μας χωρίς Σωματείο ούτε ένα λεπτό παραπάνω! 

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε σωματείο που να μπορεί να μαζικοποιεί τους εργαζόμενους, να τους ενημερώνει για το σύνολο των προβλημάτων, να διεκδικεί, να συγκρούεται και να παλεύει ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της δημοτικής Αρχής.

Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, η επίθεση της συγκυβέρνησης και της δημοτικής Αρχής εντείνεται και εμείς δεν μπορεί να μένουμε απαθείς. Δεν μπορεί να περιμένουμε τη σφαγή μας. Δεν πρέπει να περάσει η μοιρολατρία και η ηττοπάθεια που προσπαθούν να καλλιεργήσουν κυβέρνηση και δήμαρχος. Η εμπειρία των προηγούμενων ημερών από τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων απέδειξε ότι με την ενεργή συμμετοχή μας μπορούμε να έχουμε και νίκες. Εμείς έχουμε τη δύναμη! Χωρίς εμάς κανένα αμαξοστάσιο και καμιά υπηρεσία δεν μπορεί να λειτουργήσει!

Η ΔΑΣ Πεντέλης σε καλεί να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου μέσα από το Σωματείο με μαζικές διαδικασίες. Σε καλούμε να πάρεις μέρος μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας που θα πραγματοποιηθεί στις 3/11/2016 στις 11 π.μ. στην αίθουσα του δημαρχείου. 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet