Η αντιμετώπιση χιονοπτώσεων στο «τραπέζι» της Πολ. Προστασίας Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Η αντιμετώπιση χιονοπτώσεων στο «τραπέζι» της Πολ. Προστασίας Δήμου Πεντέλης

Συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης, με αντικείμενο τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων για θέματα Σχεδιασμού και Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων προβλεπόμενων χιονοπτώσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΤΟ και δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης ανοίγοντας τη συνεδρίαση ευχαρίστησε τους παρισταμένους για τη συμμετοχή τους στο ΣΤΟ και τους ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο από την ΕΜΥ για την πρόβλεψη του καιρού, πιθανολογείται χιονόπτωση στα όρια του Δήμου κατά τις προσεχείς ημέρες.

Με βάση τον υπάρχοντα στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω χιονοπτώσεων, δόθηκαν οδηγίες προς του τοπικούς αντιδημάρχους για τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού. Ο δήμαρχος επέστησε την προσοχή για την επαρκή στελέχωση των μηχανημάτων από εθελοντές και υπαλλήλους του Δήμου και ζήτησε τη συνεργασία από τους παριστάμενους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και για τη συμμετοχή τους στο κλείσιμο των περιμετρικών δρόμων σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης. Επισήμανε, επίσης, ότι για την επιτυχία του στόχου της αντιμετώπισης της χιονόπτωσης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άρτια λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων και ζήτησε τη συνεχή επαφή όλων των εμπλεκομένων με το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

Ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, από την Περιφέρεια Αττικής ο κ. Αναστάσιος Χαχλάκης, ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. Σπατών – Αρτέμιδος και μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΠ Πέτρος Πουλάκης, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» Ιωάννης Μιχαλούκος, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης Ευάγγελος Τριγώνης, από τα Αστυνομικά Τμήματα Μελισσίων και Πεντέλης η κα Αικατερίνη Δούκα και ο κ. Δημοσθένης Πλεξουσάκης, την Τροχαία Κηφισιάς ο κ. Απόστολος Μπαντής, ο διοικητής του 12ο Π.Σ. Αθηνών Ιωάννης Ζαμάνης, από τον 9ο Π.Σ. Αθηνών ο πυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βριλησσίων Αναστάσιος Βιριβίλης, από τον ΣΠΑΠ οι κ.κ. Σπύρος Δημητρίου και Φωτεινή Γιαννακοπούλου, από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης ο κ. Νίκος Λιάκος,  από τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης η κα Κέλλυ Διακομανώλη, από τον Δήμο Πεντέλης ο τοπικός αντιδήμαρχος Μελισσίων Ηλίας Τσουχνικάς, ο τοπικός αντιδήμαρχος Νέας Πεντέλης Γεώργιος Μουαμελετζής, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Ξανθάκος, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Αναστάσιος Χριστίδης και υπάλληλοι του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet