Τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Κάρμεν επισκέφθηκε ο Γ. Μπαλάφας
Κοινωνία

Τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Κάρμεν επισκέφθηκε ο Γ. Μπαλάφας

Τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΚΑΡΜΕΝ, στα Μελίσσια, επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας μαζί με τον αντιπεροφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργο Καραμέρο και συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

Η Στέγη λειτουργεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ΕΣΤΙΑ και τους επισκέπτες υποδέχθηκε η πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Έφη Προκοπάκη, τους οποίους ξενάγησε στους χώρους.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει, «σήμερα συνοδεύοντας τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και μαζί με τον δήμαρχο Μελισσίων – Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω τη Στέλλα, τη Μαρίνα, την Κική, την Αφροδίτη, τη Στέλλα (λίγες μέρες μικρότερη από την άλλη Στέλλα) και την Πολύνα (έτσι το θέλει γραμμένο) στη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης της Εστίας στα Μελίσσια.

»Σπίτι κανονικό και όμορφο που δεν έχει καμία σχέση με ίδρυμα όπως το έχουμε στο μυαλό μας. Η ηρεμία στα πρόσωπά τους και η ευτυχία με τα λίγα, τα απλά και τα αυτονόητα, με έκαναν να μπω ουσιαστικά στο πνεύμα των ημερών.

»Οφείλω δημόσια να συγχαρώ την κ. Προκοπάκη και τους συνεργάτες της για τον αγώνα που δίνουν. Σε ανάλογες στέγες ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας και πολιτισμού φιλοξενούνται συνολικά 300 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα. Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει στη χρηματοδότηση των κέντρων αυτών και θα προσπαθήσει για ακόμα περισσότερα.

»Οι ανάγκες για υποστηριζόμενη διαβίωση όμως ξεπερνούν τις 30.000 δυνητικά σε όλη τη χώρα. 

»Και έρχομαι πάντα στη θέση του πατέρα ή της μάνας που αγωνιά για το “τι θα γίνει το παιδί μου που έχει ανάγκη όταν φύγω εγώ από τη ζωή”.

»Πάνω σε αυτό και με απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να δουλέψουμε ώστε κανείς να μην είναι μόνος όταν χρειάζεται μια τέτοια υποστήριξη.

»Αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι και όχι καταναλωτές επίκαιρων συναισθημάτων.

»Χρόνια καλά. Για όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet