Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου
Κοινωνία

Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

Ο Δήμος Πεντέλης στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι η 4η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση του Δήμου «η ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για την Ένωση για τον Παγκόσμιο Έλεγχο του Καρκίνου (UICC), τα μέλη της και το κοινό να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια κινητοποίηση με στόχο την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη της νόσου. Ο καρκίνος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Πρόκειται για μια μεγάλη παγκόσμια επιδημία με αυξητικές τάσεις. Προβλέπεται ότι μέχρι το 2025 τα ετήσια νέα περιστατικά καρκίνου θα αυξηθούν στα 19,3 εκατομμύρια από 14,1 εκατομμύρια που ήταν το 2012.

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου»Οι ενέργειες που γίνονται από κάθε άτομο, οργανισμό και κυβέρνηση θα βοηθήσουν στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων που έχει ο καρκίνος. Στόχος είναι να επιτευχθεί μείωση στους πρόωρους θανάτους από μη μεταδιδόμενες ασθένειες (όπου ανήκει και ο καρκίνος) κατά 25% μέχρι το 2025».

Παράλληλα, ο Δήμος ενημερώνει για τις ακόλουθες προληπτικές εξετάσεις και εκδηλώσεις:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στις 4 Φεβρουαρίου, η Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προσφέρουν σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες δωρεάν γυναικολογική εξέταση, ψηλάφηση μαστού και τεστ Παπανικολάου, στα εξωτερικά ιατρεία του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Παράλληλα, θα προσφερθεί δωρεάν εμβολιασμός για τον HPV (ιό ανθρώπινων θηλωμάτων) σε περιορισμένο αριθμό νεαρών κοριτσιών την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, από τις 8 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι. Και αυτές οι εξετάσεις θα γίνονται στα εξωτερικά ιατρεία του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη του Γυναικολογικού Καρκίνου». Η παρουσίαση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet