Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κοινωνία

Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης

Ο Δήμος Πεντέλης στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι η 24η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση κατά της Φυματίωσης και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημερωτική ανακοίνωση:

«Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε σε ανάμνηση της ανακάλυψης του μικροβίου που προκαλεί την αρρώστια, του βακίλου της Φυματίωσης, από τον γερμανό γιατρό Ρόμπερτ Κοχ στις 24 Μαρτίου 1882.

»Σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αν και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον αγώνα κατά της φυματίωσης, κάθε μέρα πάνω από 4.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους από αυτή τη μολυσματική ασθένεια. Περισσότερο πλήττονται ομάδες φτωχές, ευάλωτες και περιθωριοποιημένες.

»Παράλληλα, οι μετακινήσεις πληθυσμών, οι συνεχείς γεωπολιτικές μεταβολές, η βαθιά οικονομική κρίση, καθώς και η κατάρρευση των συστημάτων υγείας αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες εμφάνισης και εξάπλωσης μιας ακόμα μεγαλύτερης απειλής, εκείνη της πολυανθεκτικής μορφής της φυματίωσης.

»Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη φετινή «Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης 2016», καλεί όλες τις χώρες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμπορευτούν και να συμβάλλουν σε μια συλλογική προσπάθεια καταπολέμησης της νόσου.

»Ο Δήμος Πεντέλης κάθε χρόνο εφαρμόζει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού ενώ κατά το έτος 2015 πραγματοποιήθηκε αντιφυματικός εμβολιασμός στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet