Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει στην ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων»
Κοινωνία

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει στην ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων»

Στην τελετή της υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με σκοπό την ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» συμμετείχε ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψηνάκη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28/3/2016 στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

“Πρόκειται για έναν νέο θεσμό που στόχο έχει τη σωστή διαχείριση, την προστασία και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης.

Τα μέλη της «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» θα είναι υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι, η UNESCO και φορείς που επιδιώκουν την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας. Η κίνηση θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας για την Ελλάδα και η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας δεν είναι δεσμευτική.

“Η ένταξη του Δήμου Πεντέλης στην «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» τιμά τον τόπο μας και τεκμηριώνει την ιστορία του, καθώς στην κεντρική πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης του Δήμου Πεντέλης υπάρχουν τα αρχαιολογικά ευρήματα της Αρχαίας Πεντέλης, τόπος διαμονής των λατόμων που εξόρυξαν τα μάρμαρα του Πεντελικού και χάρισαν στην ανθρωπότητα το σύμβολο της Δημοκρατίας, τον Παρθενώνα” προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει αναφέροντας ότι “στους στόχους της ΄Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων΄ θα είναι εκτός των άλλων και η διεκδίκηση και επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet