Η δράση του Ι. Καποδίστρια στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Η δράση του Ι. Καποδίστρια στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Δήμου Πεντέλης

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων, την Τετάρτη 30 Μαρτίου, η 3η θεματική διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Πεντέλης με θέμα «Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως Πρότυπο Ηγέτη» και ομιλητή τον ιστορικό – συγγραφέα και μέλος του Δ.Σ. Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, Νίκο Α. Κούκη.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη ζωή και στο σημαντικό έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, τόσο με την ιδιότητα του ως γιατρού στα Επτάνησα, κυρίως όμως ως πρώτου κυβερνήτη της Ανεξάρτητης Ελλάδος, την οποία ίδρυσε εκ θεμελίων, συμβάλλοντας και με την προσωπική του περιουσία.

Όπως σημειώθηκε, οι αρετές του και η προσωπικότητά του θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τις τωρινές αλλά και μελλοντικές γενιές πολιτικών.

Μετά το πέρας της διάλεξης ο ομιλητής απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η αντιδήμαρχος Πεντέλης Άντα Μπούσουλα και ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Νικόλαος Κόλλιας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ακαδημαϊκός Ιωάννης Τσιτσιπής, η πολιτευτής και ιατρός Πολυτίμη Λεονάρδου, ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Βορέας, οι τοπικοί σύμβουλοι Σταυρούλα Μιχαλοπούλου και Κανέλλος Γεωργόπουλος, ο στρατηγός ε.α. Χρήστος Τόιλος, οι πτέραρχοι ε.α. Τζαμτζής και Νόκας, η πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Σίσσυ Ντούρη, η κα Αγνή Ζώη – υπεύθυνη Αιμοδοσίας Δήμου Πεντέλης, η κα Άννα Βενιέρη – μέλος Δ.Σ. ΟΚΠΑ, εκπρόσωποι συλλόγων («ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ» κ. Κωνσταντίνος Μωϋσίδης, «ΟΙ ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ» κ. Βασίλης Ζευγώλης, Σύνδεσμος Μικρασιατών-Γκιουλμπαξιωτών «ΝΕΑ ΡΟΔΩΝΗ» κ. Χρήστος Κάζος), ο κ. Σπύρος Χαλεπλής – διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, η κα Μαρία Τσιντάνου – πρώην διευθύντρια του Λυκείου Νέας Πεντέλης και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Νέας Πεντέλης, Παπακωστάκης Γ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet