Μπογιές στους τοίχους, σπασμένα τζάμια και πολλές φθορές άφησαν πίσω τους οι καταληψίες στο Λύκειο Μελισσίων
Κοινωνία

Μπογιές στους τοίχους, σπασμένα τζάμια και πολλές φθορές άφησαν πίσω τους οι καταληψίες στο Λύκειο Μελισσίων

Μετά τους βανδαλισμούς σε σχολεία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού… σειρά πήρε το Λύκειο Μελισσίων, στο οποίο προκλήθηκαν ζημιές από καταληψίες.

Όπως αναφέρει η δήμαρχος Πεντέλης, Δ. Κεχαγιά, οι τοίχοι γέμισαν μπογιές, ενώ δημιουργήθηκαν φθορές σε κάγκελα, θρανία κ.λπ.

«Όλοι έχουμε περάσει από την εφηβεία. Πρόκειται για μια περίοδο που το αίσθημα της επανάστασης και της αντίθεσης είναι πολύ έντονο. Και το καταλαβαίνω. Υπάρχουν όμως αρμόδια όργανα εκτός και εντός του σχολείου, όπως είναι για παράδειγμα το δεκαπενταμελές το οποίο βρίσκεται εκεί και είναι δημοκρατικά εκλεγμένο για να μεταφέρει τις ενστάσεις, τις αγωνίες, τις αντιρρήσεις και τα θέλω των μαθητών. Να διεκδικεί και να υπερασπίζεται τη μαθητική κοινότητα. Ακόμα και αν αυτά δεν λειτουργούν πάντα υπάρχουν δημοκρατικές λύσεις επίλυσης διαφορών», σημειώνει η κ. Κεχαγιά και προσθέτει:

«Το να βανδαλίζεις το σχολείο σου όμως σίγουρα δεν είναι η λύση. Αντιβαίνει στους νόμους της δημοκρατίας και καταστρέφει τη δημόσια περιουσία. Η περιουσία αυτή δεν είναι άλλη από τα λεφτά των φορολογούμενων.

Το Λύκειο Μελισσίων ήταν ένα ωραίο και σύγχρονο σχολείο. Είχε ανακαινιστεί το γήπεδο μπάσκετ του με το πρόγραμμα “Φιλόδημος” μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Οι τοίχοι του είχαν βαφτεί και καθαριστεί. Με τη χθεσινή κατάληψη αυτό δεν ισχύει πια. Το γήπεδο και οι τοίχοι γέμισαν μπογιές, τζάμια έσπασαν και σημαντικές φθορές δημιουργήθηκαν σε κάγκελα, θρανία κ.ά.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι για αυτές τις ζημιές ο Δήμος Πεντέλης δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των δημοτών. Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με τις αρχές και τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε αφ’ ενός οι υπεύθυνοι να πληρώσουν το κόστος του βανδαλισμού τους και αφ’ ετέρου για να προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία διαφύλαξης της δημόσιας περιουσίας.

Η ανοχή έχει και τα όριά της και αυτά έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Κάθε αρμόδιος να αναλάβει τις ευθύνες του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet