Να συζητηθεί άμεσα το θέμα της αντιπυρικής προστασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»
Πεντέλη

Να συζητηθεί άμεσα το θέμα της αντιπυρικής προστασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Αίτημα ώστε να αποτελέσει τακτικό θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση η ετοιμότητα του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο, ζητεί με έγγραφο που απέστειλε προς τη δήμαρχο, Δήμητρα Κεχαγιά και τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση».

Όπως εξηγεί ο κ. Σπύρος Κωνσταντάς, βρισκόμαστε ήδη τρεις μέρες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου για το 2020 και κρίνει τη σχετική προετοιμασία «ως κρίσιμο ζήτημα» που «δεν πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα εν μέσω πανδημίας».

Προσθέτει δε ότι ο νέος σχεδιασμός για την Πολιτική Προστασία, που αποτυπώνεται στον Νόμο 4662/2020, «δεν προμηνύει κατά τη γνώμη μας την κατάλληλη και ανάλογη προετοιμασία. Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία που μας ανησυχούν έντονα, όπως για παράδειγμα οι πιστώσεις του προϋπολογισμού για το 2020 που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο ασφυκτικά από τεράστιες ελλείψεις σε όλους τους τομείς λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης».

Ο Δήμος Πεντέλης βρίσκεται «σε μια επικίνδυνη περιοχή και στην επικράτειά του υπάρχουν χιλιάδες στρέμματα δάσους» επισημαίνει ο κ. Κωνσταντάς, συμπληρώνοντας ότι «σχεδόν κάθε καλοκαίρι ζούμε με τον φόβο της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή και αρκετές φορές έχουμε γίνει μάρτυρες καταστροφών από πυρκαγιές στον Δήμο μας».

Τονίζει ακόμη ότι το κονδύλι που έχει διαθέσει μέσω του προϋπολογισμού του Δήμου για τη λήψη των μέτρων για την αντιπυρική περίοδο «είναι πολύ μικρό και δεν είναι ικανό να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες».

«Δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος για την προστασία της ζωής των δημοτών μας και του περιβάλλοντος είναι ανάγκη να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο η προετοιμασία των υπηρεσιών του Δήμου για την αντιπυρική περίοδο και τα μέτρα που πιθανά έχουν ληφθεί καθώς και οι υπάρχουσες ελλείψεις» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet