Ξεχωριστή συλλογή και ανακύκλωση συσκευασιών από φελιζόλ ξεκινά ο Δήμος Πεντέλης
Πεντέλη

Ξεχωριστή συλλογή και ανακύκλωση συσκευασιών από φελιζόλ ξεκινά ο Δήμος Πεντέλης

Την ξεχωριστή ανακύκλωση συσκευασιών και κιβωτίων από φελιζόλ ξεκινά ο Δήμος Πεντέλης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Διογκωμένης Πολυστερίνης (ΠΑΣΥΔΙΠ).

Συγκεκριμένα, σχετικό μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, στο δημαρχείο Πεντέλης από τη δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά και την πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης Μαρία Κατσαουνίδου.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, Το μνημόνιο προβλέπει την προμήθεια 52 ειδικών λευκών κάδων, (27 από τον Δήμο Πεντέλης και 25 από τον ΠΑΣΥΔΙΠ). Ο ΠΑΣΥΔΙΠ θα παραδώσει, επίσης, 2.000 διαφανείς σακούλες, ενώ αναλαμβάνει μέριμνα και για την ενημέρωση των πολιτών. Από την άλλη μεριά ο Δήμος Πεντέλης έχει την ευθύνη για την τοποθέτηση των κάδων σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης.

Τα σημεία αυτά θα βρίσκονται κοντά σε καταστήματα που χρησιμοποιούν συσκευασίες από φελιζόλ, όπως είναι τα ιχθυοπωλεία, οι λαϊκές αγορές, τα σούπερ μάρκετ, τα εστιατόρια με εξειδίκευση στο ψάρι, τα σημεία πώλησης παγωτού, καθώς και κάποια σημεία για το κοινό όπου θα απορρίπτονται προς ανακύκλωση οι συσκευασίες φελιζόλ που χρησιμοποιήθηκαν από τα νοικοκυριά.

Όλοι οι κάδοι θα φέρουν το λογότυπο του Δήμου Πεντέλης και του ΠΑΣΥΔΙΠ. Επίσης, θα υπάρχει ευκρινής αναφορά ότι προορίζονται μόνο για διογκωμένη πολυστερίνη (φελιζόλ).

Σημειώνεται ότι το φελιζόλ είναι πλήρως ανακυκλώσιμο σε ποσοστό 100%. Το όφελος από την ανακύκλωση του EPS είναι σημαντικό, καθώς μετά τη χρήση του ανακυκλώνεται και μετατρέπεται σε πρώτη ύλη για την παραγωγή ενός νέου προϊόντος σκληρής πολυστερίνης.

Η κ. Κεχαγιά δηλώνει σχετικά:

«Η μείωση των απορριμμάτων που στέλνουμε στο ΧΥΤΑ Φυλής για ταφή είναι ένας από τους σημαντικούς στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή της θητείας μας. Έτος καμπής για την επίτευξη του στόχου μας είναι το 2022. Εκτός από τα βιοαπόβλητα, προχωράμε σε πολλαπλές οδεύσεις ανακύκλωσης. Μία από αυτές ξεκινάμε σήμερα με την ανακύκλωση των συσκευασιών διογκωμένης πολυστερίνης, του γνωστού σε όλους μας ως φελιζόλ, ενώ σε λίγες εβδομάδες ακολουθεί τοποθέτηση κίτρινων κάδων στην πόλη για το χαρτί.

Συμβάλλουμε με αυτό τον τρόπο στην κυκλική οικονομία, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση νέων φυσικών πόρων, δίνοντας σε ένα ήδη χρησιμοποιημένο υλικό τη δυνατότητα για αέναη επαναχρησιμοποίηση. Ευχαριστώ τον ΠΑΣΥΔΙΠ για τη συνεργασία και τη βοήθεια, τόσο στην δημιουργία και έναρξη της λειτουργίας αυτού του νέου ρεύματος ανακύκλωσης, όσο και στην ενημερωτική εκστρατεία των συμπολιτών μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet