Πολιτική Προστασία Δήμου Πεντέλης με τρία άτομα προσωπικό! – Να γιατί «θάφτηκε» στα χιόνια
Πεντέλη

Πολιτική Προστασία Δήμου Πεντέλης με τρία άτομα προσωπικό! – Να γιατί «θάφτηκε» στα χιόνια

Σε εξέλιξη βρίσκεται πολύωρη συζήτηση (σ.σ. ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου) στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης για τον απολογισμό της διαχείρισης της πρόσφατης κακοκαιρίας «Ελπίδα», την οποία προκάλεσαν με αίτημά τους 16 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Οι εισηγητές εκ μέρους των αντιπολιτευτικών παρατάξεων «σφυροκόπησαν» τη διοίκηση, υποστηρίζοντας ότι απέτυχε παταγωδώς να κρατήσει την πόλη όρθια στην κακοκαιρία, απαριθμώντας ένα προς ένα τα σημεία που -σύμφωνα με αυτές- ο μηχανισμός αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Από πλευράς διοίκησης, η γενική… υπερασπιστική γραμμή βασίστηκε στο πρωτόγνωρο της κακοκαιρίας, αλλά και στον ελλιπή στόλο μηχανημάτων, τα οποία δεν κατάφεραν -όπως υποστηρίχθηκε- να ανταποκριθούν στο μέγεθος της χιονόπτωσης.

Απουσία της δημάρχου Δήμητρας Κεχαγιά (γεγονός που σχολιάστηκε δυσμενώς από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης), η οποία έκανε μια σύντομη παρέμβαση, διαδικτυακώς, στην αρχή της συζήτησης, η αντιπαράθεση επιχειρημάτων συνεχίζεται (θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ αργότερα).

Ωστόσο, κατά την εκτίμησή μας, η βασικότερη είδηση, η οποία προήλθε διά στόματος της αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Νατάσσας Κοσμοπούλου, είναι ότι η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πεντέλης απαρτίζεται από τρία άτομα: τον διευθυντή της υπηρεσίας (ο οποίος μάλιστα αρρώστησε τη δεύτερη -κρίσιμη μέρα- της κακοκαιρίας), τον προϊστάμενο και έναν τηλεφωνητή! Ναι, σωστά διαβάσατε, η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ενός Δήμου που αντιμετωπίζει χιόνια τον χειμώνα και πυρκαγιές το καλοκαίρι έχει μόλις τρία άτομα προσωπικό. Και εάν δεν υπήρχαν οι εθελοντές, οι οποίοι όπως ανέφερε η κ. Κοσμοπούλου προσέφεραν πολύτιμες βοήθειες, ίσως οι δημότες του Δήμου Πεντέλης να είχαν περάσει ακόμη δυσκολότερες ώρες και μέρες απ’ ό,τι πέρασαν.

Η γύμνια της συγκεκριμένης υπηρεσίας του Δήμου κληροδοτήθηκε στη νυν διοίκηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή, του «στρατηγού» Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη και στα δυόμιση χρόνια της παρούσας θητείας παρέμεινε ως έχει…

Οπότε, ας ευχηθούμε ότι τον υπόλοιπο χειμώνα και το επερχόμενο καλοκαίρι θα μας… λυπηθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet