Άκαρπη η πρώτη προσπάθεια ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2020 στον Δήμο Πεντέλης
Πολιτική

Άκαρπη η πρώτη προσπάθεια ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2020 στον Δήμο Πεντέλης

Άκαρπη απέβη η πρώτη προσπάθεια της διοίκησης της δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά, να ψηφιστούν από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ο προϋπολογισμός και το Σχέδιο Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου για το 2020.

Στην ειδική συνεδρίαση, η οποία είχε ορισθεί για τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, στις 15.00, προσήλθαν μόνο οι σύμβουλοι των δημοτικών παρατάξεων που είναι στη διοίκηση (Συμπολιτεία και Πεντέλη 2020), καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλίας Τσουχνικάς, Δημήτρης Αποστολάκος και Βασίλης Μπούρας, ενώ απείχαν εκείνοι των υπολοίπων παρατάξεων (Δημοτική Συμμαχία, Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, Μπροστά Μαζί, Λαϊκή Συσπείρωση και Πεντέληθεν). Εκ μέρους του κ. Μιχάλη Κολιού (Δημοτική Συμμαχία) ανεγνώσθη επιστολή με την οποία δήλωνε κώλυμα συμμετοχής στη συνεδρίαση, για λόγους ασθενείας. Έτσι, δεν κατέστη εφικτό να υπάρξει απαρτία, αφού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκονταν μόλις 16 δημοτικοί σύμβουλοι, σε σύνολο 33.

Αδειανά τα έδρανα των λοιπών παρατάξεων της μειοψηφίας…

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα γίνει στην αμέσως επόμενη, τακτική συνεδρίαση που ακολουθεί (στις 17.00), όπου και είναι προγραμματισμένο να συζητηθούν τα θέματα πρόσληψης προσωπικού δίμηνης διάρκειας για την καθαριότητα των δημοτικών κτηρίων και των παιδικών σταθμών.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση από μέρους του προέδρου του Σώματος της ματαίωσης της ειδικής συνεδρίασης, η δήμαρχος δήλωσε:

Δήμητρα Κεχαγιά

«Στη σημερινή κορυφαία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία καθορίζει τον προϋπολογισμό και την εξέλιξη και πορεία των έργων, των μελετών, της καθημερινότητας των πολιτών, επέλεξαν συνάδελφοι της αντιπολίτευσης να απουσιάσουν. Ηθελημένα, θα μου επιτραπεί να πω, διότι η πολεμική που έχει ξεκινήσει από την πρώτη μέρα αυτής της διοίκησης, σήμερα κορυφώνεται με την πράξη αυτή.

»Προφανώς θα περάσει ο προϋπολογισμός, προφανώς θα γίνουν οι απαραίτητες συνεδριάσεις, γιατί ο νομοθέτης έχει προβλέψει τις διαδικασίες, όμως για τη σημερινή απουσία από το Δημοτικό Συμβούλιο αφήνω την κρίση στους πολίτες, καθώς αυτή η συνεδρίαση τους αφορά. Αυτοί, λοιπόν, θα κρίνουν τους ανθρώπους που επέλεξαν να μην είναι σήμερα εδώ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet