Άνοιξαν παλιές «πληγές» στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης
Πολιτική

Άνοιξαν παλιές «πληγές» στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης

Άνοιξαν παλιές «πληγές» στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης στη συνεδρίαση της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου 2021. Τρεις δημοτικές παρατάξεις, αυτές των Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου (Δημοτική Συμμαχία), Αντώνη Φειδοπιάστη (Νέοι Άνθρωποι-Νέα Αρχή) και Λευτέρη Κοντουλάκου (Μπροστά Μαζί) έφεραν στο Σώμα εισήγηση -ως κατεπείγον θέμα- την άμεση εκκαθάριση και κλείσιμο τριών δημοτικών επιχειρήσεων, υπόθεση που «σέρνεται» εδώ και χρόνια στον Δήμο.

Οι τρεις εταιρείες είναι η Αναπτυξιακή Μελισσίων – Νέας Πεντέλης-ΑΜΝΕΠ Α.Ε. (στην οποία πλην του τότε Δήμου Μελισσίων, συμμετείχαν οι τότε Δήμοι Κηφισιάς και Νέας Πεντέλης, καθώς και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής), η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Αλληλεγγύης-ΚΕΚΑ και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Μελισσίων.

Η διοίκηση, διά της δημάρχου, Δήμητρας Κεχαγιά, αφ’ ενός απέρριψε την αιτιολογία του επείγοντος, αλλά και ζήτησε από τους επικεφαλής των τριών παρατάξεων να αποσύρουν το θέμα, προκειμένου να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία από πλευράς στοιχείων και να επιδιωχθεί η παρουσία του εκκαθαριστή που έχει ήδη εδώ και πολύ καιρό μπει στην ΑΜΝΕΠ. Επίσης, δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει ρύθμιση από πλευράς υπουργείου Εσωτερικών ώστε στην τελική εκκαθάριση ο Δήμος να μην χρεωθεί τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα που αφορούν τις οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τέλος, η δήμαρχος ανέφερε ότι στην υπόθεση της ΑΜΝΕΠ θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και με τους άλλους Δήμους που έχουν συμπράξει στη δημιουργία της, προκειμένου να μπορεί να ληφθεί μια τελική απόφαση.

Η πρόταση της κ. Κεχαγιά απορρίφθηκε από τις εισηγούμενες παρατάξεις, γεγονός που οδήγησε στην αποχή των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης από τη συζήτηση.

Από εκεί και πέρα, έγινε αναλυτική αφορά στο ιστορικό των τριών εταιρειών και των χρεών που δημιουργήθηκαν από τη λειτουργία τους, από τον δημοτικό σύμβουλο της Δημοτικής Συμμαχίας Παναγιώτη Μούστρη, για να ακολουθήσει ομόφωνα η ψήφιση ανάληψης των συγκεκριμένων οφειλών και για τις τρεις. Με την προσδοκία, βέβαια, ότι από τα αναλαμβανόμενα ποσά θα αφαιρεθούν οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα.  

Βέβαια, η συζήτηση είχε και ένα καθαρά πολιτικό σκέλος, αφού ήταν σαφές ότι η σύμπραξη των τριών παρατάξεων είχε ως στόχο τον ιδρυτή της παράταξης που διοικεί τώρα τον Δήμο (Συμπολιτεία) και νυν γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μανώλη Γραφάκο, ο οποίος ήταν δήμαρχος Μελισσίων την εποχή δημιουργίας των προαναφερόμενων δημοτικών επιχειρήσεων. Εξάλλου, ειπώθηκε ανοιχτά από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους ότι η αποχή της παράταξης της κ. Κεχαγιά δεν αποσκοπεί σε τίποτε άλλο παρά στο να λειτουργήσει ως «κολυμπήθρα» για τον κ. Γραφάκο.

Μεγάλη κόντρα Αντώνη Φειδοπιάστη και Άγγελου Παλαιοδήμου

Ωστόσο, η συζήτηση είχε και άλλα, αναπάντεχη εξέλιξη, αφού προκάλεσε έντονη λογομαχία μεταξύ του κ. Φειδοπιάστη και του επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη 2020, Άγγελου Παλαιοδήμου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν και αντιδήμαρχος στη διοίκηση Κεχαγιά. Αφορμή ένα σχόλιο του κ. Φειδοπιάστη για τις ευθύνες του κ. Παλαιοδήμου όταν ήταν στη διοίκηση, που προκάλεσε την «έκρηξη» του κ. Παλαιοδήμου, ο οποίος καταφέρθηκε κατά του πρώτου, κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, ότι είχε συμπράξει στη δημιουργία της ΑΜΝΕΠ.

Μετά από εκεί η αντιπαράθεση των δύο μπήκε σε πιο… προσωπικό επίπεδο, αφού άρχισαν οι αλληλοκατηγορίες για το ποιος έκανε μεγαλύτερο κακό στην πόλη, διένεξη η οποία μάλλον αποπροσανατόλισε την όλη συζήτηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet