Αντιπολίτευση: Πλήρης απαξίωση του Δ.Σ. Πεντέλης από δημοτική αρχή και Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Κοινωνία

Αντιπολίτευση: Πλήρης απαξίωση του Δ.Σ. Πεντέλης από δημοτική αρχή και Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της απόφαση για τη μείωση των δημοτικών τελών στον Δήμο Πεντέλης καταγγέλλουν οι επικεφαλής τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σπεύδοντας να προσθέσουν ότι θα προσβάλλουν την εν λόγω ακύρωση.

Ειδικότερα, οι Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου (Δημοτική Συμμαχία), Αντώνης Φειδοπιάστης (Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή), Λευτέρης Κοντουλάκος (Μπροστά Μαζί) και Γιώργος Κατσικογιάννης (Πεντελήθεν) αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση:

«Στο ίδιο έργο θεατές. Η απαξίωση της βούλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, όταν δεν αρέσει στη διοίκηση, σε συνεχή εφαρμογή.

Με μια “τυφλοσούρτη” αιτιολόγηση, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όποιος και αν προΐσταται, συνεχίζει χωρίς να σέβεται τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης και ακυρώνει συλλήβδην κάθε μέτρο υπέρ των πολιτών που δεν αρέσει στη διοίκηση του Δήμου με τη γενικόλογη και τετριμμένη διατύπωση ότι “η απόφαση δεν ήταν ειδικώς, σαφώς και επαρκώς αιτιολογημένη”.

Ειλικρινά διερωτώμεθα τι νόημα έχει η συμμετοχή της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν οι αποφάσεις του, που δεν αρέσουν στη διοίκηση, ακυρώνονται “διοικητικά” από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αλήθεια, θα ακύρωνε την απόφαση της διοίκησης, αν δεν είχε καταθέσει πρόταση η αντιπολίτευση, καθώς οι δυο εισηγήσεις διέφεραν μόνο στο ύψος των δημοτικών τελών και όχι στα στοιχεία υπολογισμού εσόδων – δαπανών; Και πώς ακυρώνουν την απόφαση μετά την παρέλευση 70 ημερών; Μια απόφαση Δ.Σ. αν στις 30 ημέρες δεν ακυρωθεί, τεκμαίρεται εφαρμοστέα.

Προφανώς, σεβόμενοι τους πολίτες και τους εαυτούς μας, θα προσβάλλουμε την ακύρωση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet