Απούσας της διοίκησης και με… παρενέργειες η συνεδρίαση του Δ.Σ. Πεντέλης για τον ΣΜΑ στα Μελίσσια
Κοινωνία

Απούσας της διοίκησης και με… παρενέργειες η συνεδρίαση του Δ.Σ. Πεντέλης για τον ΣΜΑ στα Μελίσσια

Απούσας της διοίκησης του Δήμου και με… παρενέργειες ήταν η -διά τηλεδιάσκεψης- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης τη Δευτέρα 21/12 για το θέμα της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον χώρο του κοιμητηρίου Μελισσίων, την οποία προκάλεσαν 17 δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης, πλην του Βλάσση Σιώμου, δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση, ενώ από τη συμπράττουσα με τη διοίκηση παράταξη Πεντέλη 2020 δεν παρέστη η αντιδήμαρχος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, Άντα Μπούσουλα-Χάνου, γεγονός που οδήγησε τον επικεφαλής του συνδυασμού, αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Άγγελο Παλαιοδήμο να προχωρήσει στη διαγραφή της.

Τελικώς, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με παρόντες 21 δημοτικούς συμβούλους, εκ των οποίων οι 16 υπερψήφισαν την προτεινόμενη εισήγηση (δεν ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Πεντέλη 2020 Άγγ. Παλαιοδήμος, Σπ. Φρεμεντίτης και Παν. Κρανιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης Βλ. Σιώμος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασ. Μπούρας, παρά το γεγονός ότι και αυτοί τάχθηκαν κατά της λειτουργίας του ΣΜΑ στο συγκεκριμένο σημείο.

Το Σώμα αποφάσισε τελικώς τα εξής:

  1. Η διοίκηση να δώσει στη δημοσιότητα την αλληλογραφία μεταξύ Δήμου και υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος σχετικά με το ζήτημα.
  2. Να μη λειτουργήσει Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον χώρο που περιγράφεται στο τοπογραφικό διάγραμμα (σελ. 142-145)  που περιλαμβάνεται στον Νόμο 4759/20 (ΦΕΚ 245/Α/2020), ούτε να χρησιμοποιηθεί ο χώρος αυτός για οποιαδήποτε εναπόθεση κλαδιών και ογκωδών. Ο χώρος να είναι καθαρός.
  3.  Να μη γίνει ουδεμία εγγραφή πιστώσεων σε κωδικούς του προϋπολογισμού του Δήμου Πεντέλης για λειτουργία ΣΜΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, με προχθεσινή (21/12) ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή είχε προϊδεάσει για τη μη συμμετοχή της στην εν λόγω συνεδρίαση, κάνοντας λόγο για «φιέστες με σκηνικό το Δημοτικό Συμβούλιο» που «βλάπτουν το κύρος και την αξιοπιστία του θεσμού».

Μάλιστα, προεξοφλούσε ότι η απόφαση που θα ληφθεί δεν θα έχει καμία εφαρμοστικότητα, καθώς -όπως υποστήριξε-  «όλοι γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις που θα λάβει, για λόγους εντυπώσεων, θα καταπέσουν καθότι είναι νομικά αστήριχτες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet