Βάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα στο Δ.Σ. Πεντέλης
Πολιτική

Βάρυνε ακόμη περισσότερο το κλίμα στο Δ.Σ. Πεντέλης

Με μία ανθοδέσμη λουλούδια στο άδειο έδρανο του πρόωρα χαμένου δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Τάσου Καρατζή πραγματοποιήθηκε η τελευταία για την παρούσα δημοτική περίοδο συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014.

Η παρέμβαση της δημοτικής συμβούλου της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Νατάσσας Κοσμοπούλου να αναβληθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη μνήμη του Τάσου Καρατζή όχι μόνο δεν έγινε δεκτή από την πλευρά του δημάρχου, αλλά ο κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης άφησε και σαφή αιχμή εναντίον της. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος, αφού εξέφρασε κι αυτός τη λύπη του για το θλιβερό γεγονός της απώλειας ενός δημοτικού συμβούλου, επεσήμανε ότι η πρόεδρος του Σώματος στη χθεσινή συνεδρίαση έπραξε ό,τι επιβάλλει ο Κώδικας για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος αναβολής της συνεδρίασης και κατέληξε ότι “όποιοι νομίζουν ότι στενοχωρήθηκαν περισσότερο για το συμβάν από τους άλλους ή αγαπούσαν περισσότερο τον Τάσο Καρατζή, να τα κρατήσουν αυτά για τα σπίτια τους”.

Η κ. Ν. Κοσμοπούλου δεν… σήκωσε το γάντι, καθώς -όπως είπε- κάτι τέτοιο επιβάλλει ο σεβασμός στη μνήμη του Τάσου Καρατζή, αλλά δήλωσε ότι η παράταξή της αποχωρεί από τη συνεδρίαση, προσθέτοντας με νόημα: “Η αποχώρησή μας  δεν γίνεται επειδή θεωρούμε ότι εμείς αγαπούσαμε περισσότερο από κάποιους άλλους τον Τάσο, αλλά γιατί έτσι αισθανόμαστε μια μέρα σαν αυτήν”. Μαζί με την κ. Ν. Κοσμοπούλου αποχώρησαν από την αίθουσα οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής της Δημήτρης Σταυρόπουλος και Βλάσης Σιώμος.

Λίγο πριν την αποχώρηση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας είχαν προηγηθεί αποχαιρετιστήριοι λόγοι από τους αποχωρούντες από το Σώμα δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Σαφλιάνη, Αντώνη Καβουρίδη και Παναγιώτη Γκατζόλη, αλλά και από δημοτικούς συμβούλους που ανανέωσαν τη θητεία τους, όπως η πρόεδρος Ευαγγελία Μπουσίου και οι κ.κ. Δημήτρης Παπακωνσταντίνου και Βλάσης Σιώμος.

Επί της διαδικασίας, ομόφωνα ψηφίστηκαν τόσο τα 4 εκτός ημερησίας διάταξης θέματα (3 εκ των οποίων αφορούσαν στην αυριανή κηδεία του δημοτικού συμβούλου Τάσου Καρατζή), όσο και τα 5 θέματα της ημερήσιας διάταξης (δείτε Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 26/8).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet