Δήμητρα Κεχαγιά: Οι στόχοι μας είναι υψηλοί – Με σύνθεση και συναίνεση θα τους επιτύχουμε
Πολιτική

Δήμητρα Κεχαγιά: Οι στόχοι μας είναι υψηλοί – Με σύνθεση και συναίνεση θα τους επιτύχουμε

Σε εορταστικό κλίμα διεξήχθη η ορκωμοσία της δημάρχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Πεντέλης, χοροστατούντος του πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, αρχιμανδρίτου κ.κ. Κωνσταντίνου Χαραλαμπόπουλου, και με την παρουσία υπουργών, γενικών γραμματέων υπουργών, βουλευτών, δημάρχων, εκπροσώπων των τοπικών τμημάτων Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, φορέων και συλλόγων και πλήθους κόσμου που κατέκλυσε τις εξέδρες του Κλειστού Γυμναστηρίου Μελισσίων, όπου και τελέσθη η εκδήλωση.

Στην ομιλία της η νέα δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους, τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τον βουλευτή Δημήτρη Καιρίδη, τους δημάρχους και εκπροσώπους φορέων, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον γενικό γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων και πρώην δήμαρχο Μελισσίων Μανώλη Γραφάκο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσει να βοηθάει την πόλη του, όπως έκανε πάντα.

Στην αρχή της ομιλίας της η κ. Δήμητρα Κεχαγιά έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε ένα περιστατικό πυρκαγιάς, λίγο πριν την εκδήλωση της ορκωμοσίας, το οποίο αντιμετωπίσθηκε άμεσα, στα όρια των Δήμων Πεντέλης και Παλλήνης και προήλθε για άλλη μία φορά από ξερά κλαδιά. Διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί προτεραιότητα για να καθαρίσει η πόλη και να μην κινδυνεύει, ενώ ζήτησε και τη βοήθεια της κεντρικής διοίκησης σε αυτό το θέμα.

Και συνέχισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την ομάδα της Συμπολιτείας, τους συνεργάτες μου. Δουλέψαμε όλοι μαζί τον τελευταίο χρόνο και κατορθώσαμε αυτό που στην αρχή φαινόταν ακατόρθωτο. Να ευχαριστήσω τους αιρετούς τους εκλεγμένους να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους άλλων δημοτικών συνδυασμών που θα κληθούμε όμως όλοι μαζί να υπηρετήσουμε τον τόπο.

»Είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να συνθέσουμε και εγώ είμαι εδώ για να συνθέσω και όχι για να συνεχίσω τις διακρίσεις και τον διχασμό, έναν διχασμό που έκανε μόνο κακό στην πόλη μας. Πάμε λοιπόν μπροστά κάνουμε μία νέα αρχή και την κάνουμε όλοι μαζί.

»Δύο πράγματα θα δείτε να αλλάζουν άμεσα:

»Το πρώτο αφορά στα θέματα καθημερινότητας εκεί θα υπάρξει αποτελεσματικότητα στην ασφάλεια στην καθαριότητα στα πεζοδρόμια.

»Αλλά και στην προώθηση των μεγάλων θεμάτων που τα τελευταία εννέα χρόνια χρονίζουν και παραμένουν στάσιμα.

»Οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Θέλουμε να αντλήσουμε κάθε ευρώ από ευρωπαϊκά και περιφερειακά προγράμματα και θα το κάνουμε.

»Ο Δήμος μας δεν θα είναι ένας αποξενωμένος Δήμος.

»Η δημοτική μας αρχή θα είναι φιλική και κοντά στον πολίτη με ανθρώπινο πρόσωπο θα ακούμε τα προβλήματα σας και θα δρομολογούμε τις λύσεις τους.

»Με συνεργασία και συναίνεση θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της απλής αναλογικής με βάση τη στοχοθεσία, όχι μόνο της Συμπολιτείας, αλλά συνδυάζοντας και θέσεις άλλων συνδυασμών με κατανόηση και συνεργασία, να πορευτούμε από κοινού για το γενικό καλό των συμπολιτών μας, για το καλό των Μελισσίων της νέας Πεντέλης και της Πεντέλης. Για όλους μαζί.

»Θέλω να ευχαριστήσω προκαταβολικά γιατί ξέρω ότι θα γίνει πραγματικότητα τους ανθρώπους που εργάζονται στον Δήμο. Πολλοί από αυτούς είναι σήμερα παρόντες εδώ. Θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους ζητήσω και από αυτό το βήμα να είναι δίπλα μας ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε στους πολίτες αυτών που αξίζουν. Είμαι βέβαιη ότι θα τα καταφέρουμε κύριοι διευθυντές θα είμαι δίπλα σας και θέλω να είστε δίπλα μου.

»Έχουν γίνει ήδη επαφές σε υπουργεία και αρμόδιους φορείς ώστε να επιλύσουμε τα μεγάλα προβλήματα που χρονίζουν στην πόλη μας και τα μικρά θέματα της πόλης που επιζητούν λύση. Αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών να είστε βέβαιοι ότι θα φανούν σύντομα.

»Με βασικό σύμμαχο την εμπειρία την γνώση την όρεξη και την διάθεση για προσφορά με συνεργάτες όλους τους εκλεκτούς συναδέλφους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους θα είμαστε όλοι κοντά σε σας.

»Θέλω λοιπόν να συγχαρώ όλους για την εκλογή τους θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ ιδιαίτερα τους επικεφαλής όλων των άλλων παρατάξεων τον κ. Παπακωσταντίνου, τον κ. Παλαιοδήμο, τον κ. Φειδοπιάστη τον κ. Κοντουλάκο, τον κ. Κωνσταντά και τον κ. Κατσικογιάννη.

»Θέλω να ευχηθώ ξεχωριστά καλή θητεία στους προέδρους των τοπικών συμβουλίων. Θα είμαστε όλοι μαζί στις τρεις διαφορετικές δημοτικές κοινότητες με στόχο να τις κάνουμε μία».

Και η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, κατέληξε:

«Σας ευχαριστούμε πολύ που είστε σήμερα εδώ, σας ευχαριστούμε που μοιράζεστε τη χαρά μας, να είστε όλοι καλά καλή θητεία σε όλους μας».

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι θα είναι δίπλα στη νέα δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά, ενώ στον δικό της χαιρετισμό η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, υπενθύμισε στους παριστάμενους ότι η δήμαρχος Πεντέλης είναι μία από τις 17 δημάρχους σε όλη τη χώρα, αποτελώντας «φωτεινή εξαίρεση που θυμίζει στις γυναίκες πόσο πρέπει να αγωνίζονται για το κοινό καλό».

Η τελετή έκλεισε με την υπογραφή του Πρακτικού Ορκωμοσίας από τη δήμαρχο, τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν:

  • Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης
  • Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως
  • Ο βουλευτής Βορείου Τομέα της Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης
  • Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων και πρώην δήμαρχος Μελισσίων Μανώλης Γραφάκος
  • Οι δήμαρχοι Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος και Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης
  • Ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων Γιάννης Μητρόπουλος
  • Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λουκία Κεφαλογιάννη και Ελένη Δουνδουλάκη
  • Οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης και Στέφανος Τσιπουράκης και Παλλήνης Γεώργιος Μουρτζιάπης
  • Οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής και Διονύσου Θανάσης Κρητικός
  • Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης, Δημοσθένης Πλεξουσάκης και του Τμήματος Ασφαλείας Πεντέλης, Γεώργιος Τζατζάκης
  • Εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος
  • Ο διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Γιάννης Σιδέρης
  • Οι διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου Πεντέλης
  • Εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των Ιερών Ναών όλων των Ενοριών του Δήμου Πεντέλης
  • Διευθυντές και εκπρόσωποι των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων του Δήμου Πεντέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet