Δημοτική Συμμαχία προς Δ. Στεργίου: Σας ευχαριστούμε, αλλά η θητεία σας ολοκληρώθηκε!
Πολιτική

Δημοτική Συμμαχία προς Δ. Στεργίου: Σας ευχαριστούμε, αλλά η θητεία σας ολοκληρώθηκε!

Καταιγιστικό ρυθμό λαμβάνουν οι πολιτικές εξελίξεις στον Δήμο Πεντέλης, αφού φαίνεται ότι το προεκλογικό σκηνικό αρχίζει να στήνεται από αρκετά νωρίς, με πολύ ενδιαφέρουσες παραμέτρους.

Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου το «Ε» έλαβε την πληροφορία ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση, στα Βόρεια του Δήμου Πεντέλης, την οποία προκάλεσε ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου, με στελέχη της παράταξης Δημοτική Συμμαχία και όχι μόνο… Κάπως έτσι επιβεβαιώθηκαν και έτερες πληροφορίες που έκαναν λόγο, το τελευταίο διάστημα, για επαναλαμβανόμενες συγκεντρώσεις που πραγματοποιούσε ο κ. Στεργίου με ομάδες πολιτών, προφανώς καταγράφοντας πιθανές διαθέσεις ενόψει των επόμενων εκλογών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Ε», ο τέως δήμαρχος ζήτησε ουσιαστικά από τους παριστάμενους «λευκή επιταγή» προκειμένου να ηγηθεί σχήματος που θα διεκδικήσει το 2023 τον Δήμο. Ωστόσο, μάλλον υπολόγιζε χωρίς τον νέο «ξενοδόχο», που δεν είναι άλλος από τον επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας, Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου και την ομάδα των υπολοίπων εννέα δημοτικών συμβούλων που τον πλαισιώνουν.

Οι συγκεκριμένοι σύμβουλοι κατέστησαν σαφές στον τέως δήμαρχο ότι αναγνωρίζουν τη συνεισφορά του στον Δήμο, πλην όμως ήρθε το «τέλος εποχής». Με απλά λόγια, του κατέστησαν σαφές ότι πλέον είναι εκείνοι που ήδη έχουν αναλάβει το βάρος της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκείνοι που θα πάνε την παράταξη στις επόμενες εκλογές. Με άλλα λόγια, η Δημοτική Συμμαχία αποδίδει στον κ. Στεργίου όλες τις πρέπουσες τιμές, αλλά τον «αποστρατεύει».

Με βάση πάντα τις πληροφορίες μας, ο κ. Στεργίου, μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, εξέφρασε την πρόθεση να κατεβάσει ο ίδιος δικό του δημοτικό σχήμα στις εκλογές. Κάτι που, ωστόσο, μένει να αποδειχθεί, αφού θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να τολμήσει ένα τέτοιο εγχείρημα, εάν πρώτα δεν έχει διασφαλίσει την επιτυχία του. Και όπως διαμορφώνονται πλέον τα δεδομένα τέτοιες διασφαλίσεις δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα…

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Συμμαχίας

Πρωί πρωί, την επομένη της συνάντησης με τον τέως δήμαρχο, η Δημοτική Συμμαχία έδωσε στη δημοσιότητα την εξής ανακοίνωση:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet