Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης: Από… ντροπή άλλο τίποτα!
Πολιτική

Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης: Από… ντροπή άλλο τίποτα!

Ακόμη και διαδικτυακώς, στην Πεντέλη εξακολουθούν να παρουσιάζουν μία από τις μελανότερες, ίσως, εικόνες Δημοτικού Συμβουλίου στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Το επίπεδο αντιπαράθεσης σε μία ακόμη συνεδρίαση, αυτή της Δευτέρας 31 Μαΐου 2021, υπήρξε -για πολλοστή φορά- επιεικώς απαράδεκτο, παρά το γεγονός ότι στην ημερήσια διάταξη βρίσκονταν δύο σημαντικά θέματα: Έγκριση του τελικού σεναρίου Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και λήψη απόφασης για την επικείμενη λειτουργία λατομείων στη θέση «Βαθειά Χούνη Άνω Ραπεντώσας».

Τελικώς, το δεύτερο θέμα αναβλήθηκε και θα συζητηθεί σήμερα (1/6) το απόγευμα, καθώς δεν κατάφερε να συνδεθεί στο δίκτυο ο αντιδήμαρχος Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών του Δήμου Διονύσου, Ιωάννης Φωτάκης, η παρουσία του οποίου κρίθηκε απαραίτητη για την πληρέστερη ενημέρωση του σώματος των δημοτικών συμβούλων για τις τελευταίες εξελίξεις.

Όσο για το ΣΒΑΚ, παρά το ότι η συζήτησή του ξεκίνησε ενώ είχε ήδη διαμορφωθεί βαρύ κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τελικώς κύλησε ομαλά, με την παρουσίαση του όλου Σχεδίου να κρίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, όπως επίσης ενδιαφέρουσες ήταν και οι επισημάνσεις που έγιναν από την πλευρά αρκετών δημοτικών συμβούλων.

Και εδώ τελειώνουν τα θετικά για την εν λόγω συνεδρίαση, αφού από εκεί και πέρα αυτό που έμεινε ήταν η απίστευτη κόντρα μεταξύ του προέδρου του Σώματος, Λουκά Μακρή και του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Δημοτική Συμμαχία Κωνσταντίνου Μωραΐτη, με τον δεύτερο να κατηγορεί τον πρώτο ως «ψεύτη», με αφορμή την επικύρωση των πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων(!) και τον πρόεδρο του Σώματος να τον αποκαλεί «ντροπή του Δημοτικού Συμβουλίου» και να του κλείνει το μικρόφωνο. Είχε προηγηθεί το λάθος του προέδρου να μην δώσει τον λόγο στον κ. Μωραΐτη, που τον είχε ζητήσει στη διαδικασία των ερωτήσεων, και παρά το γεγονός ότι έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη, ο δημοτικός σύμβουλος δεν τη δέχθηκε και άρχισε να «στολίζει» τον κ. Μακρή. Και βέβαια δεν επρόκειτο για «κεραυνό εν αιθρία» αφού οι αντιπαραθέσεις των δύο ανδρών -σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους- είναι σχεδόν καθιερωμένες σε κάθε συνεδρίαση του Σώματος.

Όμως, δεν ήταν μόνο το συγκεκριμένο γεγονός που αμαύρωσε τη χθεσινή συζήτηση, αλλά και η ανεξήγητη «έκρηξη» του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου και επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη 2020, Άγγελου Παλαιοδήμου, κατά της δημάρχου, Δήμητρας Κεχαγιά -της είπε «να ντρέπεται», γιατί «διχάζει το Δημοτικό Συμβούλιο»– με αφορμή την εισήγηση για παραχώρηση τάφου σε δημοτικό υπάλληλο του Δήμου. Κι ενώ και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν ενστάσεις για την εισήγηση, η ένταση του κ. Παλαιοδήμου ήταν όντως ανεξήγητη. Μάταια, η δήμαρχος προσπαθούσε να παρέμβει στη συζήτηση, έχοντας ήδη ζητήσει, «για σεβασμό στη μνήμη του νεκρού» να αποσυρθεί το θέμα, αφού ο πρόεδρος του Δ.Σ. δεν μπορούσε με κανέναν τρόπο να ηρεμήσει τον μαινόμενο κ. Παλαιοδήμο.

Βέβαια, οι διαθέσεις του πρώην αντιδημάρχου είχαν φανεί εξ αρχής, με τον «βομβαρδισμό» ερωτήσεων προς τη διοίκηση, με έντονο ύφος, κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από τον επικεφαλής της παράταξης Μπροστά Μαζί, Λευτέρη Κοντουλάκο, που ειρωνικώς σχολίασε ότι βλέπει «με ενδιαφέρον» την αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην «ζευγαριού», αναφερόμενος φυσικά στη μέχρι πρόσφατα συνεργασία του κ. Παλαιοδήμου με τη διοίκηση. Μάλιστα, ο κ. Κοντουλάκος αναρωτήθηκε για το «πώς ξαφνικά» δημιουργήθηκαν στον κ. Παλαιοδήμο τόσα ερωτήματα, τα οποία στις προηγούμενες συνεδριάσεις ουδέποτε τον απασχόλησαν…

Μέσα σε αυτό το «ηλεκτρισμένο» κλίμα θα κληθεί να συζητήσει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο το «φλέγον» θέμα των λατομείων, όπου ήδη οι ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί δείχνουν ότι θα πάμε σε μία ακόμη (ακραία;) αντιπαράθεση στο διαδίκτυο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet